Cartonaș galben! Modul dramatic în care Argentina lui Messi ar putea fi eliminată de la CM

Ultima actualizare:

    Leo Messi trebuie să se ferească de cartonașe galbene în meciul cu Nigeria
Leo Messi trebuie să se ferească de cartonașe galbene în meciul cu Nigeria

În urma meciurilor de marți, Argentina și Islanda pot termina grupa la egalitate perfectă, de puncte și de golaveraj. Ar intra în scenă criteriul fair-play, la care „pumele” sunt dezavantajate.

Grupa D a Mondialului are deja o echipă calificată în optimi, Croația, iar lupta pentru locul al doilea e una încinsă, între trei echipe (Nigeria, Islanda și Argentina). Dacă Messi și compania înving mâine seară Nigeria, atunci bătălia se va reduce la un duel la distanță între Argentina și Islanda. Cu o victorie împotriva croaților, nordicii are avea și ei patru puncte, caz în care departajarea se va face la golaveraj. Ce se va întâmpla însă dacă, să spunem, Argentina ar câștiga cu 2-0, iar Islanda cu 2-1? Ambele echipe ar termina grupa cu golaveraj 3-4, astfel că va intra în scenă ultimul criteriu prevăzut de regulament.

Pentru a evita o tragere la sorți, cruntă pentru echipa pierzătoare, FIFA a stabilit că departajarea va ține cont de un clasament fair-play, alcătuit pe baza avertismentelor (cartonașe galbene și roșii încasate de jucători în faza grupelor). La acest capitol, Argentina are deocamdată trei „galbene”, asta în timp ce Islanda e imaculată. Rezultă faptul că argentinienii sunt nevoiți să tragă tare împotriva Nigeriei și să câștige la o diferență de scor cât mai mare.

Starul naționalei Argentinei a împlinit duminică 31 de ani, iar colegii i-au pregătit un tort în cantonament. Momentul n-a fost unul foarte fericit pentru Messi, aflat sub o imensă presiune la această Cupă Mondială. Dacă Argentina nu se califică în optimi, atunci meciul de astăzi cu Nigeria va fi ultimul pentru Leo Messi în tricoul „pumelor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net