Campionii mondiali respiră. Cine au fost eroii nemților

Ultima actualizare:

    Toni Kroos și Marco Reus au revitalizat naționala Germaniei
Toni Kroos și Marco Reus au revitalizat naționala Germaniei

Germania, deținătoarea titlului mondial, și-a păstrat șansele de calificare în optimile CM 2018 cu un gol marcat în ultimul minut al meciului cu Suedia (2-1).

Doar o execuție magnifică a lui Toni Kroos când totul părea pierdut a făcut ca Germania să rămână în viață la Campionatul Mondial din Rusia. Trecuți cu bine de această cumpănă, nemții pot spera în continuare la păstrarea trofeului cucerit în urmă cu patru ani.

La 1-1 cu Suedia și cu fundașul Boateng eliminat, nemților le fugea pământul de sub picioare. La fel ca Italia în 2010 și Spania în 2014, campioana mondială la zi ar fi urmat să plece acasă înainte de faza eliminatorie. Cu un singur punct după două runde, ar fi fost aproape imposibil ca Germania să se califice în ultima etapă, atunci când un egal de “salon” între Suedia și Mexic ar fi spulberat orice efort al naționalei lui Joachim Lȍw. Numai că a venit minutul 94 și 42 de secunde, clipa în care mingea trimisă perfect de Toni Kroos a găsit plasa porții suedeze. Practic, Germania s-a salvat la ultima fază a unui meci pe care l-a încheiat în inferioritate numerică, o poveste cu final fericit care îi poate ajuta enorm pe nemți în continuare, în special la capitolul mental. “În repriza a doua am pus o presiune puternică. N-am marcat în câteva situații clare, dar am apreciat spiritul de luptă al echipei. Nu ne-am pierdut niciodată speranța că putem întoarce scorul și să câștigăm acest meci”, a declarat selecționerul Germaniei la capătul uneia dintre cele mai dramatice întâlniri din istoria Cupei Mondiale.

Autorul golului victoriei, Toni Kroos, și-a reparat din plin eroarea făcută la golul sudezilor, când a pierdut o minge la mijlocul terenului. “Când atingi mingea de 400 de ori, e normal să apară și greșeli. A fost vina mea, îmi asum responsabilitatea. Dar s-a rezolvat pe final, nu?”, a spus eroul Germaniei. Statistica paselor ne arată rolul uriaș jucat de Kroos în victoria nemților. În ultimele 10 minute, când “Mannschaft”-ul a căutat golul doi cu un om în minus, mijlocașul de la Real Madrid a avut 15 pase reușite, mai multe decât întreaga echipă a Suediei în aceeași perioadă de timp. Maai mult, în două meciuri, Kroos a încercat 128 de pase, dintre care 117 reușite, fiind al doilea cel mai precis fotbalist de la Cupa Mondială din Rusia.

După eșecul (0-1) cu Mexic în meciul de debut, fotbaliștii nemți au fost puși la zid, în special de presa din Germania, care anticipa o premieră istorică, prima eliminare în faza grupelor a multiplei campioane mondiale. “Am impresia că multă lume ar fi fericită în Germania dacă am fi eliminați. Doar că nu le va fi ușor, nu vom pleca acasă atât de repede”, a declarat Toni Kroos la finalul meciului cu Suedia.

Germania e încă în cărți la acest Mondial nu numai datorită lui Kroos. Un rol cel puțin la fel de mare l-a avut mijlocașul de 29 de ani Marco Reus. La primul meci al său ca titular la o Cupă Mondială, Reus a marcat golul egalizator în confruntarea cu Suedia și a fost cel care i-a pasat scurt lui Kroos la faza decisivă din prelungiri. Considerat în urmă cu mulți ani o mare speranță a fotbalului german, Reus a avut o carieră marcată de accidentări, care l-au făcut să rateze CM 2014 și Euro 2016. De altfel, Reus a marcat acum la echipa națională după o pauză de trei ani, precedenta reușită fiind consemnată în martie 2015.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net