Banii au vorbit pentru Franţa. Cea mai scumpă naţională din lume a câştigat Mondialul

Ultima actualizare:

    „Cocoşii” au format cea mai scumpă naţională de la Campionatul Mondial din Rusia, 1,2 miliarde de euro în total, şi au câştigat meritat din acest punct de vedereFOTO: Guliver/ GettyImage
„Cocoşii” au format cea mai scumpă naţională de la Campionatul Mondial din Rusia, 1,2 miliarde de euro în total, şi au câştigat meritat din acest punct de vedereFOTO: Guliver/ GettyImage

Se spune că pe teren, mai ales la un turneul final, nu joacă CV-ul sau valoarea din conturi, ci 22 de jucători cu două mâini şi două picioare. Aşa o fi, doar că şi banii dau o impresie relevantă despre forţa respectivei echipe şi şansele ei de a se impune. Iar în Rusia aceste calcule au fost confirmate de francezi, evaluaţi de specialişti la o sumă astronomică.

Didier Deschamps a dus în Rusia 23 de jucători unul mai scump decât altul, iar asta nu putea să nu sară în ochi la analiza loturilor celor 32 de echipe. Sumele cumulate ale acestora au dus însă la un număr din 10 cifre, Franţa fiind singura naţională de la Campionatul Mondial a cărui valoare a sărit de un miliard de euro. Cel mai scump a fost Kylian Mbappe, evaluat la 120 de milioane de euro, deşi se spune că pe PSG a costat-o până la urmă spre 180 de milioane de euro. Cel mai ieftin dintre „Cocoşi” a fost Steve Mandanda, portarul veteran venit mai mult în vacanţă care mai costă doar 2,5 milioane de euro la cei 33 de ani ai săi.

Mbappe, cel mai scump francez

În rest, e nebunie totală. Aseară, pe Champs Elysee au defilat într-un singur autobuz alte trei perle de 100 de milioane de euro bucata. Antoine Griezman, atacantul lui Atletico Madrid, Paul Pogba, mijlocaşul lui Manchester United, şi Ousmane Dembele, jucătorul Barcelonei au toţi în dreptul lor această sumă halucinantă, ultimii doi fiind chiar transferaţi pentru ea de englezi şi de spanioli. Apoi, Franţa mai are în lot alţi şapte fotbalişti estimaţi la peste 50 de milioane de euro fiecare. Fundaşii Varane şi Umtiti, de la Real Madrid şi Barcelona, sar de 65 de milioane de euro de căciulă. „Terminatorul” N'Golo Kante face 60 de milioane de euro, la fel ca Nabil Fekir, mijlocaşul lui Lyon şi Thomas Lemar, aripa lui Monaco.

Cota lui Pavard a explodat la Mondial

Thauvin, rezerva lui Giroud, Tolisso, jucătorul lui Bayern Munchen, şi mai nou puştiul Pavard, fundaşul lui Stuttgart, gravitează ca valoare în jurul jumătăţii de sută de milioane de euro. În aceste condiţii, nimeni nu mai trebuie să se gândească de două ori dacă acest Campionat Mondial a fost câştigat de cea mai valoroasă echipă. Cu siguranţă că da, pentru francezi vorbind de la sine coat de piaţă. A doua cea mai scumpă echipă de la turneul final a fost Spania, cotată la 950 de milioane de euro, iar a treia e Brazilia, evaluată la 900 de milioane de euro.

Croaţia, a 10-a cea mai valoroasă echipă de la Mondial

Finalista turneului final din Rusia nu e nici ea de luat în râs, dar stă totuşi mult în spatele „Reginei”. Trupa lui Dalic încheie Top 10 al celor mai scumpe echipe de la turneul final cu o valoare totală de 400 de milioane de euro, adică de trei ori mai puţin decât a campioanei în exerciţiu. Ivan Rakitic, mijlocaşul Barcelonei, e cel mai bine cotat croat, 55 de milioane de euro, iar pe doi a urcat surprinzător alt Ivan, Perisic, de la Inter, cu o nouă valoare: 45 de milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net