Anglia contra restului lumii. Toţi britanicii joacă acasă, în timp ce olandezii sunt peste tot pe mapamond

Ultima actualizare:

    Sfertul de la Samara va opune o naţională de britanici 100% şi una de nordici dispersaţi peste tot pe mapamondfoto: EPA
Sfertul de la Samara va opune o naţională de britanici 100% şi una de nordici dispersaţi peste tot pe mapamondfoto: EPA

Suedia – Anglia este unul dintre cele mai aşteptate partide de la Campionatul Mondial din Rusia şi pune faţă în faţă două şcoli de fotbal diferite. Totuşi, neaşteptat, mult mai “naţionalişti” sunt englezii lui Gareth Southgate, care joacă toţi în campionatul intern, spre deosebire de băieţii lui Janne Andersson, care sunt toţi, fără excepţie, legitimaţi peste hotarele Suediei.

În ceea ce-i priveşte pe englezi, opt locuiesc în acelaşi oraş, Manchester, Walker, Stones, Delph şi Sterling fiind legitimaţi la City, iar Jones, Lingard, Young şi Rashford la United. Tottenham e cea mai reprezentată echipă la naţionala britanică, Pochetino trimiţându-i lui Southgate cinci jucători din curtea “cocoşilor”, Kane, Alli, Trippier, Dier şi Rose. Dacă la aceştia îi adăugăm şi pe cei doi “albaştrii” de la Chelsea, Cahill şi Loftus-Cheek, plus tunarul Welbeck, vedem că Londra este oraşul din Anglia cu cei mai mulţi jucători la lot. Lista internaţionalilor britanici get-beget se închide cu cei doi jucători de la Leiceser, Vardy şi Maguire, şi cu cei trei portari din afara cercului “coloşilor”, Pickford, de la Everton, Butland, de la retrogradata Stoke, şi Pope, de la Burnley.

Tottenham, cel mai reprezentat club la naţională

Toţi mândria Angliei şi poate şi din acest motiv emulaţia e atât de mare în jurul naţionalei celor “Trei Lei” care e aşteptată să aducă “acasă” cupa. De partea cealaltă, Janne Andersson a fost nevoit să trimită telegrame de convocare peste tot în lume şi să ducă apoi o mare luptă de omogenizare a lotului de 23 de jucători. Asta pentru că Suedia n-are decât  trei cupluri de jucători de la aceeaşi echipă de club, cum am mai spus, nici aceia din Allsvenskan. Durmaz şi Toivonen vin de la Toulouse, din Franţa, Helander şi Krafth de la Bologna, din Italia, iar Nordfeldt şi Olsson de la Swansea, din Premier League.

Forsberg e cel mai scump suedez

În rest, trei jucători sunt legitimaţi în Germania, Augustinsson, Ekdal şi Forsberg, Hiljemark şi Rohden vin din Serie A, Olsen din Danemarca, Gustav Svensson din SUA, de la Seattle Sounders, iar Marcus Berg de la Al Ain, din Emiratele Arabe Unite. Doi jucători, căpitanul Andreas Granqvist şi Sebastian Larsson, au prins acest Mondial din postura de jucători liberi de contract după ce s-au despărţit de Krasnodar şi Hull City.  Suedia a adus în Rusia şi un jucător dintr-o ligă inferioară, Pontus Jansson, care a jucat pentru Leeds, în liga a doua engleză. Cel mai valoros dintre toţi a devenit de curând eroul din partida cu Elveţia, Emil Forsberg, atacantul de la Leipzig fiind cotat în acest moment la 25 de milioane de euro.


    Sud coreenii speră să mai detoneze o bombă la acest Mondialfoto: EPA
Sud coreenii speră să mai detoneze o bombă la acest Mondialfoto: EPA

Se antrenează în frigider, dar joacă în cuptor

Partida de azi se va juca la Samara, de la ora 17:00, acolo unde se anunţă 30 de grade Celsius la fluierul de start al olandezului Bjorn Kujpers. Cu toate acestea, englezii n-au procedat ca suedezii, care au mers la faţa locului mai devreme, pentru a se adapta cu temperatura şi condiţiile de joc. Kane şi compania au rămas să se antreneze până cu o zi înainte de sfertul de finală la baza lor din Repino, undeva lângă Sankt Petersburg, la 1.000 de kilometri distanţă de Samara, unde ieri au fost 14 grade, ploaie şi vânt puternic. Englezii au avut nevoie de căciuli şi mănuşi, iar azi le va fi foarte utilă crema de soare.


    Englezii s-au antrenat la 14 grade, deşi vor juca la plus 30foto: EPA
Englezii s-au antrenat la 14 grade, deşi vor juca la plus 30foto: EPA
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net