Acum ori niciodată pentru Messi. Starul Argentinei, cu spatele la zid!

Ultima actualizare:

    Leo Messi voia să câştige un Campionat Mondial cu Argentina, dar e departe de acest deziderat
Leo Messi voia să câştige un Campionat Mondial cu Argentina, dar e departe de acest deziderat

Argentina – Croaţia, derby-ul grupei D la Mondialul din Rusia (joi, ora 21.00), ar putea consemna prăbuşirea definitivă a „pumelor” la turneul final. Dacă va fi aşa, Leo Messi se va retrage de la naţională cu un gust amar.

E greu de crezut că argentinienii s-ar putea califica în optimi dacă pierd mâine seară contra croaţilor, în condiţiile în care sud-americanii au călcat deja strâmb în egalul (1-1) cu Islanda. Aşadar, putem vorbi despre o adevărată „finală” pentru naţionala lui Messi, în ciuda faptului că nu suntem decât în a doua etapă din faza grupelor. Presiunea pe umerii starului de la FC Barcelona n-a fost niciodată atât de mare într-un meci ale echipei sale naţionale. Motivul? La 31 de ani, vârstă pe care o va împlini duminică, Leo Messi are în cap intenţia clară de a renunţa la tricoul albicelest în cazul în care Argentina nu câştigă Cupa Mondială. La al patrulea său Mondial, Messi s-a săturat de eşecuri şi e convins că nu mai are cu ce să-şi ajute naţionala.

Cu Messi în frunte, „pumele” vor să demonstreze că pasul greşit cu Islanda n-a fost decât un accident. Ca şi cum nu erau de-ajuns discuţiile privind viitorul său la naţională, „Puricele” Messi are de trecut şi peste penalty-ul ratat în urmă cu câteva zile în partida cu nordicii, la scoul de 1-1. „Aş fi schimbat soarta meciului. Bineînţeles că mă doare. Dacă marcam, islandezii s-ar fiu deschis mai mult, iar noi puteam profita. Avem în faţă meciul cu Croaţia şi trebuie să depăşim acest moment”, a recunoscut Messi.

Ca o curiozitate, Messi şi-ar putea încheia cariera internaţională la fel cum a început-o, contra Croaţiei. În 2006, tânărul Leo Messi îşi făcea debutul în tricoul „pumelor” într-un amical Argentina – Croaţia, pierdut de sud-americani cu 2-3. Cu o înfrângere astăzi, coroborată cu o victorie la scor a Islandei cu Nigeria, Argentina ar fi eliminată de la Cupa Mondială în proporţie de 90 la sută, caz în care e posibil ca Leo Messi să nu mai evolueze în ultima etapă, în confruntarea cu nigerienii.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net