Activistele Pussy Riot au ajuns pe teren la finala Franța - Croația

intrusi-gettyimages-999465302.jpg

Patru intruși au pătruns pe teren, la finala CM de fotbal
Foto: Guliver / GettyImages

Membră a grupului Pussy Riot, Olga Kuratciova a postat un mesaj în care spunea că este pe gazon: ”Este cool aici!”. Ea a pătruns pe teren în timpul finalei Franța - Croația 4-2.

Ediția rusă a Campionatului Mondial de fotbal n-a fost marcate de incidente în tribune sau pe străzi, între suporteri. Totuși în timpul finalei de duminică, patru spectatori au pătruns pe teren. Meciul a fost întrerupt, iar oamenii de ordine i-au evacuat pe intruși. Acțiunea a fost revendicată imediat de activistele Pussy Riot. ”Bună ziua tuturor de pe terenul stadionul Lujniki! Este cool aici!”, a scris pe conturile sale de pe  Twitter și Facebook Olga Kuratciova. Membră a grupului de punk-rock din Moscova cunoscut pentru versurile provocatoare şi activism, ea a spus că se află la o secție de poliție de lângă arena moscovită care a găzduit finala Mondialului. 
Un alt incident s-a petrecut în timpul festivității de premiere, atunci când un alt spectator a ajuns chiar în preajma podiumului. Adică acolo unde se aflau președinții Croației, Franței și Rusiei, precum și oficialii Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA).

Loading...