Zeci de gimnaste, abuzate sexual de medicul echipei! El spune că le oferea „tratamente speciale”

Ultima actualizare:

    Fostul medic Larry Nassar este acuzat că a abuzat și violat 140 de fete și femeiFoto: Getty
Fostul medic Larry Nassar este acuzat că a abuzat și violat 140 de fete și femeiFoto: Getty

Peste 140 de fetițe și femei îl acuză pe Larry Nassar, fostul medic al echipei olimpice de gimnastică a Statelor Unite, că le-a abuzat sexual în timpul controalelor medicale de rutină. Fetele au mărturisit în fața procurorilor că au fost traumtizate de „tratamentele speciale” la care le-a supus obsedatul sexual.

Larry Nassar (54 de ani) este acum acuzat de peste 140 de femei (gimnaste, dansatoare și voleibaliste) că le-a agresat sau violat, punându-le în situații de compromis și distrugându-le cariera sportivă, informează vox.com.

Printre victime se numără și o gimnastă de 15 ani, care suferă de fractură a coloanei vertebrale. Atunci când s-a prezentat la controlul medical de rutină, doctorul a agresat-o în mod repetat, profitând de afecțiunea sa: „Mi-am închis ochii, mi-am ținut respirația și am vrut să vomit. Acel sentiment îl mai resimt și astăzi”, a mărturisit fata, în timp ce povestea, printre lacrimi, perversiunile la care a supus-o Larry Nassar.


    Gimnastele au povestit procurorilor prin ce traume au trecutFoto: Twitter
Gimnastele au povestit procurorilor prin ce traume au trecutFoto: Twitter

Printre cele peste 140 de victime ale fostului medic se numără și nume sonore din gimnastica de elită a Statelor Unite, sportive medaliate cu aur la olimpiade. McKayla Maroney, Simone Biles, Aly Raisman și Gabby Douglas au povestit că au fost supuse la abuzuri sexuale chiar și în timpul antrenamentelor pentru Olimpiadă. Nassar spunea că acestea erau „tratamente speciale”. Întreaga organizație USA Gymnastics este acuzată că a mușamalizat totul, deși cunoșteau comportamentul medicului, păstrându-l ani de zile în echipă.

Larry Nassar și-a recunoscut vina și că toate acuzațiile sunt adevărate. Judecătoarea care se ocupă de acest caz, Rosemarie Aquilina, nu are de gând să-l menajeze și vrea să-l pună față în față cu toate victimele sale. Nassar se plânge însă că nu crede că va putea face față situației: „Sunt foarte îngrijorat în legătură cu abilitatea mea emoțională și mentală de a sta față în față, timp de patru zile, cu martorii care vor depune mărturii”.


    Larry Nassar le păcălea pe sportive, spunându-le că le oferă
Larry Nassar le păcălea pe sportive, spunându-le că le oferă

Judecătoarea este însă de neînduplecat: „Trebuie să discutați aceste lucruri cu un terapeut. Eu nu sunt psihologul dumneavoastră. Nu eu am chemat presa la aceste audieri. Cred că v-ați uitat prea mult la televizor. Eu nu vreau să se piardă vocea niciuneia dintre victimele dumneavoastră. Poate vi se pare dur să stați aici și să le auziți vorbind, dar nimic nu este mai dur decât ce au îndurat ele de pe urma dumneavoastră. Să stați patru sau cinci zile și să le ascultați este foarte puțin, având în vedere miile de ore de plăcere pe care le-ați avut pe seama lor și pentru faptul că le-ați distrus viețile. Următoarea dumneavoastră judecată va fi în fața lui Dumnezeu”. i-a transmis judecătoarea, conform Digi24.

Nassar a primit deja o condamnare de 60 de ani de închisoare, după ce anchetatorii au descoperit în computerul său sute de imagini cu pornografie infantilă, care demonstrează obsesia sexuală a medicului. Este de așteptat ca judecătoarea Aquilina să-l trimită pe viață după gratii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net