UPDATE Fabulos! Barca de 8+1 a României, AUR la Mondiale după 18 ani

Ultima actualizare:

    Sportivele noastre, la festivitatea de premiere
Sportivele noastre, la festivitatea de premiere

Barca de 8+1 a României n-a mai luat titlul suprem din 1999, aşteptare care s-a încheiat duminică seară, la Sarasota, în Florida.

UPDATE / Victorieeee! După o cursă pe care au condus-o de la început până la sfârşit, româncele au câştigat finala la 8+1, în faţa echipajelor Canadei şi Noii Zeelande. Este primul titlu mondial al României în această probă după o pauză de 18 ani. Delegaţia noastră se întoarce acasă cu două medalii de aur, prima fiind cucerită sâmbătă de Ionela Lehaci şi Gianina Beleagă la dublu vâsle categorie uşoară.

Mondialul de canotaj din Statele Unite se încheie duminică, de la ora 18.42, cu proba regină (8+1) din competiţia feminină. După foarte mulţi ani, România e favorită la aur, într-o luptă care se anunţă pasionantă cu barca americană.

Bronzul olimpic cucerit anul trecut de fetele noastre la 8+1 a fost de bun augur, canotajul românesc revenind astfel în prim-planul bătăliilor pentru medalii la competiţiile majore. Acum a venit vremea să reînodăm o tradiţie întreruptă în 1999, atunci când echipajul nostru cucerea ultimul titlu mondial la opt rame cu cârmaci. În urmă cu 18 ani, la St. Catharines (Canada), nume grele precum Georgeta Damian-Andrunache, Doina Ignat şi Viorica Susanu au tras din greu alături de colegele lor şi reuşeau să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după o cursă dură în compania echipei SUA. Au urmat 13 ediţii de secetă, în care România n-a mai găsit aurul, confiscat în special de americance, care au dominat autoritar proba de 8+1 în ultimul deceniu.

Duminică, benficiind de majoritatea sportivelor care au luat bronzul la Rio în 2016, ambarcaţiunea noastră e în pole-position pentru a câştiga finala mondială de la Sarasota. Chiar pe tărâm american, tricolorele (Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea) au o şansă unică de a le depăşi pe americance la ele acasă. Speranţele sunt îndreptăţite, în condiţiile în care România a zburdat în calificări, câştigându-şi seria, în timp ce SUA a fost învinsă de Noua Zeelandă şi a avut nevoie de recalificări pentru a prinde ultimul act. Dincolo de poziţia favorabilă (culoar central) pe care o vom avea în finală, România poate profita şi de schimbul de generaţii produs în barca americană, acolo unde se regăsesc doar două dintre cele nouă campioane olimpice în 2016.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net