Voleiul românesc, învins de pandemie. Divizia A1 a fost încheiată și campioanele desemnate de FRV

Ultima actualizare:

    Volei Alba Blaj va juca în sezonul viitor direct în grupele Ligii CampionilorFOTO: CEV.EU
Volei Alba Blaj va juca în sezonul viitor direct în grupele Ligii CampionilorFOTO: CEV.EU

Federația Română de Volei este prima din țară care a luat decizia încheierii premature a campionatului din cauza pandemiei cu coronavirus. Competiția s-a încheiat cu 8 etape mai repede și campioane au fost desemnate Volei Alba Blaj și Arcada Galați.

De fapt, Consiliul Director al FR Volei a decis omologarea clasamentului rezultat după încheierea sezonului regulat, chiar dacă în momentul izbucnirii crizei, la volei se afla în plină desfăurare faza a II-a. Aceasta era compusă dintr-o grupă a locurilor 1-6 și o alta a locurilor 7-10 (la masculin), respectiv 7-11 (la feminin). Din această fază se disputaseră două runde. În urma acestei decizii, Volei Alba Blaj, la feminin, și Arcada Galați, la masculin, au fost desemnate campioane, ele apărându-și astfel cu succes titlurile cucerite în sezonul trecut. În întrecerea fetelor podiumul a fost completat de Dinamo și CSM Târgoviște, iar la masculin de SCM U Craiova și Dinamo.

”Nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai trebuia să dăm drumul jucătorilor străini, starea de urgenţă se întindea până în aprilie, ce rost avea să mai aşteptăm? E în joc sănătatea tuturor. Nu se poate să mai aibă loc antrenamente, nici vorbă de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis, iar echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galaţi şi Volei Alba Blaj sunt campioane şi ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare”, a declarat, pentru News.ro, preşedintele FR Volei, Gheorghe Vişan.

Deocamdată, este prima măsură de acest gen luată în sportul românesc, celelalte federații așteptând ridicarea stării de urgență pentru a vedea ce urmează să facă în continuare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net