Voleibalistele de la CSM București, încurajate de rugbyști înainte de meciul cu Blaj

Ultima actualizare:

    Rugbyștii de la CSM le-au încurajat pe voleibaliste înaintea meciului de azi
Rugbyștii de la CSM le-au încurajat pe voleibaliste înaintea meciului de azi

Lidere în campionatul intern, ”tigroaicele” au primit flori de la colegii lor din echipa de rugby a clubului din Capitală, la ultimul antrenament dinaintea jocului de azi, unul care ar putea decide titlul.

Despre rugby se spune că este un sport de golani, practicat de gentlemeni. De 8 martie, "tigrii" de la CSM București au demonstrat că sunt adevărați domni și le-au făcut o surpriză colegelor de club din echipa de volei feminin.  În frunte cu căpitanul Adrian Ion, rugbyștii le-au vizitat la antrenament pe voleibaliste pentru a le oferi flori de Ziua Femeii și pentru a le încuraja înainte de marele derby de diseară cu Alba Blaj, echipă calificată în semifinalele Ligii Campionilor.  ”Plăcerea a  fost de partea noastră să le urăm la mulți ani și să le oferim flori. Le vom susține pe fete din fața televizoarelor, suntem o familie și trebuie mereu să fim unii lângă alții. Le dorim colegelor noastre să rămână sănătoase și să câștige campionatul”, a spus Adrian Ion, căpitanul ”tigrilor”.

"Tigroaicele", impresionate de gestul rugbyștilor

Vedetele naționalei Serbiei, Jovana Brakocevic și Suzana Cebic au rămas impresionate de gestul colegilor de la CSM București și speră ca vizita rugbyștilor să le poarte noroc.  ”A fost o surpriză foarte frumoasă, gestul lor a însemnat mult pentru noi. Peste tot în lume se sărbătorește această zi. Ar trebui să celebrăm femeile în fiecare zi, nu doar de 8 martie”, a spus Jovana Brakocevic, în timp ce Suzana Cebic a punctat:” Nu ne așteptam la această vizită, le mulțumim rugbyștilor pentru gest. Avem aceeași tradiție și în Serbia, primim flori și ciocolată. Nu am avut timp să urmăresc meciurile colegilor mei de la rugby, dar le doresc să iasă campioni”.


    Fetele au fost plăcut surprinse de gestul rugbyștilor
Fetele au fost plăcut surprinse de gestul rugbyștilor

Un meci cât un  campionat               

Diseară, elevele lui Ferhat Akbaș speră să învingă acasă pe Alba Blaj, situație care în mare proporție le-ar aduce primul titlu din istoria clubului. Înaintea confruntării care va avea loc la Sala Elite, CSM București este lider în clasament, cu 57 de puncte și un meci în plus disputat față de adversara de diseară, Alba Blaj, echipă aflată pe locul secund, cu 48 de puncte. ” Nu va fi un meci ușor, ambele echipe vrem victoria. Trebuie să ne facem jocul nostru, să luptăm pentru toate punctele și cred că aceasta va fi cheia meciului: cine este dispus să lupte până la epuizare, va fi învingător. Este, în mare măsură, meciul decisiv pentru titlu, trebuie să riscăm totul”, crede una dintre cele mai bune voleibaliste din lume, Jovana Brakocevic. Coechipiera ei de la CSM București, dar și la naționala Serbiei, Suzana Cebic, vrea să ia lucrurile pas cu pas și preferă să nu se gândească direct la titlu, pentru a nu pune o presiune suplimentară pe ea și pe colege:” Este clar un meci important, sper să fie unul frumos și să vină oamenii să ne vadă. Eu prefer să iau fiecare meci la rând, fiecare victorie, apoi, la final, să trag linie și să mă bucur de rezultate”.

Rugbyștii atacă sâmbătă semifinala Cupei României

Și pentru rugbyștii de la CSM București weekend-ul aduce un derby. Sportivii antrenați de Eugen Apjok se duelează cu Steaua, pe stadionul Arcul de Triumf, de la ora 11.00. ”Tigrii” se află la un pas de semifinalele Cupei României, iar confruntarea cu ”roș-albaștrii” este una extrem de importantă din prisma clasamentului. Sportivii de la CSM  sunt pe locul doi, la 3 puncte în urma celor de la Baia Mare, tot atâtea în fața celor de la Timișoara Saracens și patru față de Steaua. Primele patru echipe merg în semifinale, iar acolo se întâlnesc locurile 1-3 și 2-4. În plus, ocupantele primelor două poziții beneficiază de avantajul de a disputa pe teren propriu meciul pentru calificarea în finala Cupei României.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net