Volei Alba Blaj, de la extaz la agonie în doar 6 luni

volei_alba_blaj.jpg

Volei Alba Blaj a parasit Liga Campionilor la volei
Volei Alba Blaj a parasit Liga Campionilor la volei
FOTO: cev.lu
Citeste tot despre: 

În primăvară, Volei Alba Blaj scria istorie pentru voleiul românesc, fiind prima echipă feminină care a disputant finala Ligii Campionilor. La șase luni distanță, formația noastră a fost eliminată rușinos în faza preliminară a competiției.

În Blaj, voleiul este un adevărat sport național. Iar rezultatele obținute până acum de echipa locală au confirmat pe deplin așteptările locuitorilor micuțului oraș ardelean. Finala jucată la București, în luna mai, în Liga Campionilor, a aprins imaginația fanilor, care sperau ca în acest sezon echipa cel puțin să egaleze performanța din sezonul trecut. Din păcate, drumul european în cea mai importantă competiție intercluburi s-a oprit pentru Alba Blaj înainte de a începe. Adică în tururile preliminare. Întărită consistent peste vară – în sextetul de start nu a fost decât o singură româncă, Ioana Baciu, dar a jucat o campioană mondială, Maja Aleksic - Alba Blaj privea cu încredere calificarea în grupele Ligii campionilor, obiectivul primar impus de conducerea clubului. În prima manșă, disputată săptămâna trecută, Blajul se impusese cu 3-1 în fața formației Allianz MTV Stuttgart, rezultat care le transforma reprezentantele României în favorite la calificare. Numai că returul a fost, așa cum avea să declare ulterior antrenorul Darko Zakoc, ”un dezastru”. Nemțoaicele s-au impus cu 3-0 (25-19, 25-17, 25-11), după care au câștigat cu 15-7 și ”setul de aur”, obligatoriu pentru stabilirea formației calificate în grupe.

În urma acestui eșec, România va rămâne cu o singură echipă în grupe, CSM București. Aceasta va juca în grupa E, cu Dinamo Moscova, Chemik Police şi Fenerbahce.

Volei Alba Blaj nu părăsește Europa de tot. Ea va juca în optimile de finală ale Cupei CEV, a doua competiție continentală.

Loading...