Vis împlinit pentru handbalista Anca Polocoșer

Ultima actualizare:

    Anca Polocoșer a marcat două goluri în meciul victorios cu Rusia, ambele pe contraatacFoto: Marian Burlacu
Anca Polocoșer a marcat două goluri în meciul victorios cu Rusia, ambele pe contraatacFoto: Marian Burlacu

La doi ani după ce a suferit o accidentare urâtă la genunchi, Anca Georgiana Polocoșer (21 de ani) a fost inclusă în lotul României pentru Campionatul European de handbal care începe joi, 29 noiembrie, în Franța

Victoria (25-24) obținută de naționala secundă în fața Rusiei, campioana olimpică de la Rio, sâmbăta trecută, la Trofeul Carpați, i-a dat șansa se se afirme jucătoarei de la Minaur Baia Mare. Iar selecționerul Martin Ambros a inclus-o în lotul mare alături de Mădălina Zamfirescu. Povestea Ancăi în sportul cu mingea mică începe la Suceava, orașul ei natal. Acolo, la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, a descoperit handbalul. Supervizată de antrenorul Gheorghe Gheorghiu, a jucat pentru clubul sportiv școlar. Pe când avea 12 ani a plecat la CSŞ2 Baia Mare. Calitățile ei au propulasat-o rapid în naționala de junioare, iar apoi în aceea de tineret cu care a câștigat medalia de bronz la Mondialul din Rusia, în 2016. Transferată la Dinamo, în toamna aceluiași an, Anca Polocoșer a suferit o accidentare urâtă într-un meci de pregătire disputat în compania echipei României. Atunci a suferit o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng, cel operat și în 2014, când ratase din acel motiv prezența la CM de junioare din Macedonia la care România a câștigat titlul suprem.

Folosită pe faza defensivă

Autoare a două goluri în partida cu Rusia, Anca Polocoșer a excelat pe faza de apărare. De altfel, jocul său defensiv l-a făcut pe Ambros să o includă în lotul României pentru Campionatul European de senioare din Franța. Și faptul că este o jucătoare polivalentă, putând evolua ca inter dreapta, inter stânga sau centru, dar chiar și ca pivot. Fericită pentru victoria cu Rusia, Anca a pus acest succes pe seama grupului. ”Am fost unite. Și puterea grupului a făcut diferența”, a mărturisit handbalista care și-a îndeplinit un vis. Și anume să ajungă la naționala mare. Cât despre accidentarea de acum doi ani Anca a spus că tot ce a fost greu a trecut.  

România debutează chiar de 1 decembrie

Plasată în Grupa D, echipa feminină de handbal a României va disputa meciurile din prima fază a Campionatului European în orașul francez Brest. Cristina Neagu și colegele sale vor debuta în competiție sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 16.00, în compania Cehiei. Luni, 3 decembrie, de la 22.00, România va înfrunta Germania, iar miercuri, 5 decembrie, de la 19.00, va evolua în compania Norvegiei. Obiectivul naționalei noastre este clasarea între primele 6 locuri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net