Virgil Stănescu: “Vreau să pun Steaua printre stele”

Ultima actualizare:

    Virgil Stanescu in calitate de manager
Virgil Stanescu in calitate de manager

Virgil Stănescu, cel mai valoros jucător român din ultimii 20 de ani e gata să ducă Steaua Baschet către titlul 22 din postura de președinte.

După mai multe proiecte, unele eșuate din start, altele încheiate brusc din lipsa fondurilor, secția de baschet a clubului Steaua pare ca și-a găsit conducătorul perfect. Chiar dacă momentan el activează ca jucător la o altă echipă, situație unică în lumea sportului, cel puțin în România.

Virgil Stănescu este actualmente jucător la Asesoft Ploiești și președinte la Steaua Baschet și vrea să ducă echipa acolo unde îi este locul, printre stele."E o ocazie pentru mine să fac ceea ce-mi doresc după cariera de sportiv, care se va termina in curând. Am vrut să mă implic în acest proiect, știu ce înseamnă Steaua, am jucat aici și este o echipă care nu are plafon, care nu și-a atins limitele nici pe departe. Am creat o echipă tânără, vrem să dezvoltăm Steaua, să punem numele de Steaua acolo unde îi este locul, printre stele", a declarant Virgil Stănescu.

Echipa va fi condusă de pe bancă de Mladen Jojic, antrenorul de care se leagă cea mai mare performanță a baschetului românesc, câștigarea în 2005, de către Asesoft Ploiești, a FIBA Europe Cup. "Am mai fost antrenor la Steaua acum 12 ani, dar doar pentru șase luni. Și atunci a fost o mare bucurie pentru mine. Steaua este un nume mare, are o istorie uriașă, cu 21 de titluri. Acum este altceva, este un drum nou, dar pentru mine este o mare provocare", a spus Mladen Jojic.

"Virgil mi-a explicat proiectul și cu toate că aveam deja o ofertă de la mine din țară, în cinci minute am spus da. Multi poate nu înțeleg decizia mea, dar sunt profesionist, iar pentru mine să lucrez cu oameni care au aceeași opinie despre baschet este o plăcere. Virgil are aceeași dorință de victorie ca și mine și asta a contat foarte mult", a mai spus antrenorul care are în palmares patru titluri de campion al României cu Asesoft.

Proiectul Steaua Baschet pe scurt:

2012 - 2013 Calificarea în Liga Naţională cu o echipă bazată pe tineri jucători care să reprezinte viitorul Stelei / construirea echipei under 23 si a Centrului de Excelenţă pentru juniorii Stelei

2013 -2014 Calificarea în playofful Ligii Naţionale / campioni cu echipa Under 23 / Dezvoltarea Centrului de Excelenţă pentru juniorii Stelei

2014-2015 Câştigători ai Ligii Naţionale / Câştigători ai Cupei României

2015 - 2016 Clasare între primele 16 echipe la FIBA Europe Eurochallenge

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net