Violonistă celebră, olimpică la Soci

Ultima actualizare:

    Vanessa Vanakorn
Vanessa Vanakorn

Cei care apreciază muzica la vioară o cunosc cu siguranţă pe Vanessa-Mae. Ei bine, britanica de 35 de ani e în aceste zile la Soci, unde va reprezenta Thailanda la Jocurile Olimpice.

Marţi, pe pârtia olimpică de la Soci, concursul feminin de slalom uriaş se va bucura de o vedetă aparte. Favoritele la medalii vor fi eclipsate de o participantă anonimă, thailandeza Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson. Sportiva de origine asiatică este nimeni alta decât violonista britanică devenită celebră sub numele de scenă Vanessa-Mae.

simeon stalpnicul png

Născută în Singapore din tată thailandez şi mamă chinezoaică, Vanessa a "dresat" vioara la Londra, ajungând la milioane de albume vândute şi la milioane de euro în conturi. Acest lucru n-a împiedicat-o însă să renunţe la pasiunea pentru schi şi la visul de a participa la o Olimpiadă. Beneficiind de originea tatălui, Vanessa a îndeplinit criteriile de calificare la Soci prin participarea la câteva competiţii internaţionale. Ea a fost ajutată şi de faptul că Thailanda are tradiţie zero în sporturile de iarnă, ţara asiatică primind un loc din oficiu.

Schiul i-a adus şi marea iubire

De câţiva ani, Vanessa-Mae trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu francezul Lionel Catalan. Cei doi s-au cunoscut cu ocazia unei vacanţe la schi petrecute de Vanessa pe pârtiile din Val d'Isere, Lionel fiind fiul primarului din cunoscuta staţiune franceză. "Nu ai nevoie de un inel pentru a iubi pe cineva", a declarat Vanessa.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net