Vince Reffet, supranumit "Jetman", a murit la 36 ani. Un accident din timpul antrenamentului i-a fost fatal

vince.jpg

vince
Francezul Vince Reffet, supranumit "omul zburător", a murit în timpul unui antrenament
Sursă foto: EPA-EFE

Sfârșit tragic pentru un împătimit al sporturilor extreme! Vince Reffet, supranumit "omul zburător", protagonistul unor reuşite spectaculoase alături de Fred Fugen, partenerul său din echipa "Soul Flyers" de zbor în costum cu aripi sau cu mini reactoare, a murit marţi într-un accident produs în timpul unui antrenament.

Anunțul privind moartea lui Vince Reffet a fost făcut de către un purtător de cuvânt al Jetman Dubai, informează Adevărul. Vince Reffet, în vârstă de 36 de ani, era cunoscut pentru reuşita sa din 2017 când a pătruns într-un avion aflat în zbor, dar şi pentru că s-a lansat de pe cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 metri) din Dubai şi zborul alături de un A380 al companiei Emirates sau de Patrouille de France în 2016.

„Cu o tristeţe de neimaginat anunţăm decesul pilotului Jetman Vincent (Vince) Reffet, care a decedat în dimineața de 17  noiembrie, în timpul antrenamentelor din Dubai”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Jetman Dubai, Abdullah bin Habtoor. „Vince a fost un atlet talentat şi un membru mult iubit şi respectat al echipei noastre. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia sa şi toţi cei care l-au cunoscut şi au lucrat cu el”, a continuat acesta. 

Reuşitele sportivului, fost membru al echipei franceze de paraşutism şi coleg timp de douăzeci de ani cu Fugen (41 de ani), au devenit virale la începutul anului, cu un videoclip în care apare decolând de la sol şi zburând până la 1.800 de metri altitudine, o premieră mondială. 
Alături de partenerul său, Fred Fugen, Vince Reffet a traversat, de asemenea, la sfârşitul anului 2019 "Poarta Cerului", faimoasa deschidere de 130 de metri înălţime şi 30 de metri lăţime din parcul montan Muntele Tianmen, situat în provincia Hunan, în sudul Chinei.

 
 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1