VIDEO Un pompier i-a bătut pe aşii coborârii pe gheaţă

Pompierul canadian Adam Horst a reuşit cea mai neaşteptată victorie din istoria Campionatului Mondial de Coborâre pe gheaţă. El a câştigat după ce favoriţii Arttu Pihlainen (Finlanda), Kyle şi Scott Croxall (ambii din Canada) au căzut pe cel mai dificil circuit de la Red Bull Crashed Ice construit vreodata.

Campionul en-titre Arttu Pihlainen părea că se îndreaptă spre victorie pe circuitul de Coborâre pe gheaţă plin cu hopuri şi trambuline din staţiunea de iarnă Are din Suedia. N-a fost însă aşa! Finlandezul s-a rostogolit la o urcare periculoasa la sfârşitul unei curse plină de incidente şi a fost depăşit de ambiţiosul Adam Horst după un final dramatic, în faţa a 10.000 de spectatori. Şi Scott Croxall, care a concurat cu o accidentare la încheietura mâinii stângi, şi-a văzut visul de a câştiga risipit de o căzătură produsă la începutul finalei. El a reuşit, totuşi, să recupereze şi să termine pe locul trei.

Horst, un pompier de 25 de ani, nu a terminat niciodată mai sus de locul 5 şi în calificări a terminat doar pe 20. El s-a dovedit acum tare pe picioare în cele cinci runde de knock-out şi, în ciuda luptelor intense din finală, cu Croxall şi Pihlainen, a preluat conducerea chiar înainte de finiş. Şi nu a mai putut fi depăşit. 

Clasament Are (Suedia): 1. Adam Horst (Canada), 2. Arttu Pihlainen (Finlanda), 3. Scott Croxall (Canada), 4. Jim de Paoli (Elveţia); 5. Kim Muller (Elvetia), 6. Tigh Isaac (SUA), 7. Miikka Jouhkinmainen (Finlanda), 8. Lukas Kolc (Cehia), 9. Kilian Braun (Elvetia), 10. Michael Urban (Cehia)

Clasament general CM: 1. Kyle Croxall 2.200 puncte, 2. Pihlainen 1.960 puncte, 3. Scott Croxall 1.700 puncte, 4. Adam Horst 1.960 puncte, 5. Fabian Mels (Germania) 1.274 puncte.

VEZI VIDEO

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1