VIDEO / Record de spectatori în ”Casa Morții”: 43.000 de neozeelandezi la un meci de rugby!

Ultima actualizare:

    În plină pandemiei, dar și iarnă australă, 43.000 de neozeelandezi au urmărit un meci de rugby pe ”Eden Park”Foto: Guliver / GettyImages
În plină pandemiei, dar și iarnă australă, 43.000 de neozeelandezi au urmărit un meci de rugby pe ”Eden Park”Foto: Guliver / GettyImages

În timp ce prin lumea întreagă competițiile sportive sunt anulate, întrerupte sau se desfășoară cu porțile închise, în Noua Zeelandă două meciuri de rugby în XV au strâns în tribune, împreună, 63.000 de specatori!

Această încălcare a regulilor de distanțare fizică se explică prin faptul că în Noua Zeelandă, la o populație de 5 milioane de locuitori, s-au înregistrat doar 1.504 cazuri de persoane infectate cu COVID-19 și 22 de morți. Și că rugby-ul este sportul numărul 1 în această țară insulară.   Această afluență a publicului s-a produs în weekend, la disputele din Super Rugby Aotearoa, o întrecere inter-provincială organizată în condițiile în care călătoriile prin lume sunt sistate, iar turneul la care participă, pe lângă neo-zeelandezi, și selecționatele din Africa de Sud, Argentina și Australia a fost întrerupt la mijlocul lunii martie, după șapte etape disputate. 

Potrivit bi-săptămânalului francez „Midi Olympique”, cei 43.000 de oameni care au asistat pe miticul ”Eden Park”, la confruntarea Auckland Blues - Hurricanes Wellington (30-20), reprezintă și cea mai mare asistență înregistrată acolo din ultimii 15 ani. Și, totodată, un record mondial pentru perioada scursă de la declararea pandemiei de COVID-19. Acestora li s-au adaugat cei 20.000 de spectatori care au urmărit pe stadionul din Dunedin disputa Otago Highlanders - Eaikato Chiefs (28-27), sâmbătă.   

Pe lângă bucuria victoriei, publicul din Auckland a putut să-l vadă jucând pe Beauden Barrett, care și-a făcut debutul pentru Blues. Uvertura All Blacks a fost trecută pe postul de fundaș, dar a avut o evoluție foarte sigură în fața selecționatei pentru care a evoluat între 2011 și 2019.  Gazdă a finalelor edițiilor 1987 și 2011 ale Cupei Mondiale la rugby, stadionul ”Eden Park” este supranumit ”Casa Morții” fiindcă acolo Noua Zeelandă a pierdut doar 10 din cele 87 de meciuri disputate din 1921 încoace.

În etapa a doua a Super Rugby Aotearoa sunt programate meciurile Chiefs - Blues (20 iunie) și Hurricanes - Crusaders (21 iunie). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net