Victorie senzaţională în Cupa Hopman: România - Australia 2-1

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cupa Hopman (competiţie mixtă pe echipe disputată la Perth) a început cum nu se putea mai bine pentru echipa României, care a obţinut o victorie senzaţională, cu 2-1, în faţa reprezentanţilor ţării gazdă, Australia!

Sorana Cârstea a fost eroina formaţiei noastre, învingând-o, în chiar partida de deschidere a competiţiei, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, pe Samantha Stosur. O victorie obţinută după 113 minute de joc, prima obţinută în cariera sa de Sorana, care anul trecut a fost eliminată de două ori de mult mai experimentata sa adversară.

simeon stalpnicul png

Apoi a intrat pe teren uriaşul Victor Hănescu. Acesta i-a făcut viaţă grea fostului lider mondial Lleyton Hewitt, cedând abia în tie-break-ul setului decisiv. Hewitt s-a impus la capătul a 150 de minute de joc cu 3-6, 6-3, 7-6 (2).

A urmat meciul decisiv, cel de dublu mixt, în care românii - aflaţi pentru prima dată în viaţă în situaţia de a evolua împreună - s-au impus mai clar decât ar fi anticipat cineva, dat fiind faptul că atât Stosur cât şi Hewitt sunt specialişti şi ai jocului de dublu: 7-5, 6-1. Şi, astfel România, ocupă primul loc în clasamentul provizoriu al grupei A.Vezi aici GALERIE FOTO din timpul meciurilor!

La cea de-a 22-a ediţie a Cupei Hopman participă opt echipe, repartizate în două grupe. Alături de România şi Australia, din grupa A mai face parte Spania - care îi are în componenţă pe María José Martínez Sánchez şi Tommy Robredo - şi SUA, veniţă în Australia cu noile senzaţii ale tenisului de peste Ocean, Melanie Oudin şi John Isner. Următorul meci al echipei noastre va avea loc marţi, 5 ianuarie, în compania Spaniei. Întâlnirea cu SUA este programată pentru joi, 7 ianuarie.În grupa B vor juca formaţiile: Rusia (Elena Dementieva şi Igor Andreev), Marea Britanie (Laura Robson şi Andy Murray), Germania (Sabine Lisicki şi Philipp Kohlschreiber) şi Kazahstan (Iaroslava Şvedova şi Andrei Golubev).Echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă îşi vor disputa finala sâmbătă.

Chiar dacă este o competiţie care nu adduce puncte în clasamentele mondiale, Cupa Hopman le oferă participanţilor, pe lângă şansa de a disputa câteva meciuri tari înaintea startului noului sezon, şi importante sume de bani.Astfel, echipa campioană va primi 240.000 de dolari australieni, finaliştii 120.000, ocupanţii locului 2 în fiecare grupă câte 110.000, cei clasaţi pe locurile trei în grupe câte 100.000, iar ultimii clasaţi câte 85.000.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net