Valtteri Bottas, în pole-position la prima cursă de Formula 1 din sezon

Ultima actualizare:

    Valtteri BotasFoto: Guliver/ GettyImages
Valtteri BotasFoto: Guliver/ GettyImages

Duminică se reia Campionatul Mondial de Formula 1. Primul pilot care va pleca din pole-position în actualul sezon va fi finlandezul Valtteri Bottas, de la Mercedes.

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) va porni de pe prima poziţie a grilei, duminică, în Marele Premiu al Austriei, prima etapă a sezonului de Formula 1, afectat puternic de pandemia de coronavirus.

“Mi-a fost dor de acest sentiment de după calificări... de cum după ce îţi forţezi maşina până la limită. Un rezultat bun astăzi, dar contează ce va fi mâine”, a declarat Bottas după calificări.

Top 10 al grilei de start este completat de Lewis Hamilton (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull Racing), Lando Norris (McLaren), Alexander Albon (Red Bull Racing), Sergio Perez (Racing Point), Charles Leclerc (Ferrari), Carlos Sainz (McLaren), Lance Stroll (Racing Point) şi Daniel Ricciardo (Renault).

Campionatul Mondial de Formula 1 ar fi trebuit să înceapă la 15 martie, în Australia, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. 16 curse din acest an au fost amânate sau anulate.

În România, cursele se văd la Digi Sport și la Look Sport 3.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net