Un ucigaș în serie, printre suporterii de carton la un meci de rugby în XIII din Australia!

fani-carton-rugby-league-gettyimages-1236849734.jpg

În tribune, la meciul dintre Penrith Panthers și Newcastle Knights, au fost așezate poze de fani, dar și una a lui Shrek sau a unei pisici!
În tribune, la meciul dintre Penrith Panthers și Newcastle Knights, au fost așezate poze de fani, dar și una a lui Shrek sau a unei pisici!
Foto: Guliver / GettyImages

Federația Australiană de Rugby League (NRL) a propus fanilor să trimită fotografii de-ale lor, iar acestea au fost imprimate pe carton și așezate în tribunele goale la meciurile variantei cu 13 jucători a sportului cu balonul oval. Doar că printre pozele afișate astfel s-a numărat și aceea a unui... ucigaș în serie!

Campionatul de rugby în XIII (rugby league) s-a reluat weekend-ul trecut în țara-continent. Și pe arene, în tribune au fost plasate fotografii ale fanilor care au achitat câte 22 de dolari australieni fiecare (circa 13,5 euro).
Problema este că printre aceste poze s-a aflat și aceea a lui Harold Shipman... Supranumit „Dr. Death” (Doctor Moarte), acest medic englez a fost găsit vinovat de uciderea a cel puțin 15 pacienți (de fapt, se crede că a avut 250 de victime în total). Și s-a sinucis pe când se afla în detenție, în 2004. 
Fotografia a fost plasată duminică, la meciul dintre Penrith Panthers și Newcastle Knights... Firește că s-a iscat o polemică, iar NRL a anunțat că va lua măsuri. ”Noi vom întări procedura de control. În week-end a fost o încercare. Și orice încercare poate ridica probleme”, a precizat NRL într-un comunicat. Cel mai probabil, cineva a încercat să facă o glumă proastă și a trimis fotografia ucigașului în serie. 
Rugby-ul în XIII este o variantă a sportului cu balonul oval care s-a desprins de aceea clasică, în XV, în Anglia, acum mai bine de o sută de ani. Iar acel proces s-a produs pentru a se permite plata jucătorilor, ceea ce era interzis la sportul cu 15 jucători. Numită rugby league (cealaltă, în XV, se cheamă rugby union), varianta de rugby în XIII este mai populară în Australia decât aceea în XV. ”Cangurii” au câștigat 11 din cele 14 titluri mondiale puse în joc la rugby league! Pe când la rugby union, varianta care se practică și în România, ei au doar două cupe mondiale, în 1991 și 1999.   

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1