Un turneu de 320.000 €

Ultima actualizare:

    Jucătoarele din Blaj au cântat cu fanii după calificarea în finala Ligii CampionilorFoto: Marian Burlacu
Jucătoarele din Blaj au cântat cu fanii după calificarea în finala Ligii CampionilorFoto: Marian Burlacu

Bucureştiul a fost în acest weekend capitala voleiului european. Turneul Final Four al Ligii Campionilor nu a fost însă deloc unul ieftin, organizarea întregului eveniment de două zile costând 320.000 de euro.

Volei Alba Blaj, VakifBank Istanbul, Imoco Volley Conegliano şi Galatasaray sunt cele patru echipe care şi-au disputat în ultimele două zile titlul de cea mai bună echipă de club din Europa în voleiul feminin. Pentru România, organizarea turneului Final Four la Bucureşti a fost o premieră. Numai că, pentru a primi onoarea de a găzdui un asemenea eveniment, organizatorii au băgat adânc mâna în buzunar. 

Nu mai puţin de 150.000 de euro a fost doar taxa pentru obţinerea calităţii de gazdă a competiţiei. Apoi, s-au cheltuit alţi 170.000 de euro, împărţiţi între sponsori (20.000 de euro) şi Municipiul Bucureşti (150.000 de euro). Blajul, un oraş de cu aproape 20.000 de locuitori, nu a plătit decât taxa iniţială de organizare, de aceea restul de 170.000 de euro au revenit celorlalţi.  

Defalcat, cei mai mulţi bani s-au dus pe cazarea şi masa echipelor, care au costat 38.000 de euro. Apoi, festivitatea de premiere şi spectacolele au costat 35.000 de euro. Organizarea meciului – suprafaţă de joc, sistem video – au costat 35.000 de euro. Cazarea şi transportul oficialilor CEV au costat 11.000 de euro. Restul banilor s-au dus pe lucruri mai mărunte, dar fără de care nu se poate desfăşura un asemenea eveniment.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net