Un taifun dă peste cap programul olimpic. Cursele de canotaj au fost amânate din cauza prognozei meteo

Ultima actualizare:

    În octombrie 2019, Taifunul Hagibis a provocat mari distrugeri în Japonia, din cauza lui fiind anulate meciuri la Cupa Mondială de rugbyFoto: Guliver / GettyImages
În octombrie 2019, Taifunul Hagibis a provocat mari distrugeri în Japonia, din cauza lui fiind anulate meciuri la Cupa Mondială de rugbyFoto: Guliver / GettyImages

Programate astăzi, cursele de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo au fost amânate. Decizia a fost luată din cauza unei alerte meteo de taifun.

FR Canotaj a precizat că nouă curse în care vor lua startul sportivi tricolori se vor desfășura în noaptea de marţi spre miercuri (după fusul orar din România). Printre aceste curse se numără şi finalele A la dublu vâsle feminin şi patru rame masculin:

02.20 - Finala B, proba de dublu vâsle masculin (M2x) 02.30 - Finala B, proba de patru rame feminin (W4-) 03.18 - Finala A, proba de dublu vâsle feminin (W2x)04.10 - Finala A, proba de patru rame masculin (M4-)05.50 - Semifinala A/B, proba de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x)06.00 - Semifinala A/B, proba de dublu rame masculin (M2-)06.30 - Semifinala A/B, proba de dublu rame feminin (W2-)06.40 - recalificări, proba de 8+1 feminin (W8+)06.50 - recalificări, proba de 8+1 masculin (M8+) 

”Vă vom ţine la curent cu orice modificări. Le urăm succes tuturor sportivilor ce alcătuiesc lotul olimpic de canotaj al României”, s-a mai specificat în postarea făcută pe pagina de Facebook a FR de Canotaj.Fenoment meteo specific Oceanului Pacific, taifunul afectează arhipelagul nipon, în lunile de vară și de toamnă. În octombrie 2019, de pildă, mai multe meciuri de la Cupa Mondială de rugby din Japonia nu s-au putut disputa din cauza Taifunului Hagibis. În această situație au fost partidele Franța - Anglia, Noua Zeelandă - Italia și Canada - Namibia. În aceeași perioadă, furtuna violentă a afectat și întrecerile Marelui Premiu al Japoniei la Formula 1. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net