Un supraviețuitor al uraganului Katrina, joacă baschet la Cluj

Ultima actualizare:

Sosit la Cluj în iarna anului trecut, pentru a-l înlocui pe conaţionalul său accidentat, David Lawrence, americanul Kyndall Dykes a devenit rapid un jucător de bază al formaţiei ardelene, câştigând simpatia fanilor.

Într-un interviu acordat pe site-ul echipei sale, jucătorul de peste Ocean a povestit şi despre momentele grele prin care a trecut cu familia sa în timpul şi după devastatorul uragan Katrina, din 2005, care a dus la pierderea a peste 1.830 de vieţi omeneşti.

"Se puteau vedea familii care îşi părăseau casele, se puteau vedea oameni morţi pe stradă, a fost unul dintre cele mai cumplite momente din viaţă. Acum toata lumea e ok, familiei mele i-au lipsit unele lucruri, dar nu a murit nimeni în familie. O vreme însă, au stat separaţi. În timpul furtunii, detinuţii dintr-o închisoare trebuiau evacuaţi, iar pentru asta trebuiau să treacă peste un pod. Mulţi dintre ei au profitat atunci şi au evadat. A fost o nebunie, au ucis ofiţeri de poliţie. Unii dintre deţinuţi au sărit de pe pod, încercând să se salveze. A fost rău. Au furat din mall-uri, magazine, au jefuit oameni, în încercarea de a supravieţui...", a rememorat Dykes.

Jucătorul de la "U" Mobitelco BT resimte dorul de ţară şi familie, dar mai ales de fiica sa, care nu a împlinit încă un an. "Este greu să fiu singur aici şi să nu o văd pe fiica mea cum creşte. Acum are 11 luni, încearcă să vorbească, să umble, o văd des pe Skype, dar nu sunt acolo, iar asta este cel mai greu. Totuşi, vorbesc des cu familia. Îi voi explica mai târziu că a trebuit să plec de lângă ea, pentru a-mi putea susţine familia, cred că va înţelege asta când va fi mai mare. Trebuie să câştig bani pentru familia mea".

Dykes consideră că anul 2010 a fost bun pentru el, dar nu ar fi reuşit fără echipa din jurul său. "Nu am câştigat titlul, acesta este marele regret al anului. Este importantă medalia de argint, dar acum vrem aurul!", a încheiat baschetbalistul din lotul vicecampioanei.

Americanul este în acest sezon principalul marcator pentru clujeni cu o medie de 19,8 puncte pe meci. El a marcat cel puțin 14 puncte în fiecare meci din acest sezon cu excepția unuia singur, cel cu Steaua și are 10 partide cu cel puțin 20 de puncte marcate. ”U” Mobitelco a învins în ultima etapă de campionat BCA Pitești, în deplasare, cu scorul de 92-82, după un meci care a necesitat o repriză de prelungiri. Dykes a fost principalul realizator cu 29 de puncte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net