Un român, Gianni Crețu, scrie istorie în voleiul din Polonia: va antrena o echipă de legendă din țara campioanei mondiale

gianni-gheorghe-cretu-antrenor-asseco-resovia-volei-polonia.jpg

Antrenorul Gianni Cretu, la prezentarea oficiala ca antrenor al formatiei poloneze de volei Asseco Resovia
Antrenorul Gianni Cretu, la prezentarea oficiala ca antrenor al formatiei poloneze de volei Asseco Resovia
FOTO: Doarvolei.ro

O veste excelentă pentru voleiul românesc vine din primă ligă a campioanei mondiale, Polonia. Selecționetul Estoniei, Gianni Crețu a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei masculine de volei Asseco Resovia Rzeszow, una dintre cele mai cunoscute formații din Europa.

Cu un start slab în actualul campionat – patru înfrângeri în tot atâtea meciuri disputate – Asseco este în căutarea gloriei pierdute, iar pentru asta au apelat la românul Gianni Crețu. Bun cunoscător al voleiului polonez, după ce a mai activat ca antrenor la AZS Olsztyn (2010/ 2011) și la Cuprum Lubin (2014-2017), acesta îl va înlocui pe banca tehnică pe Andrzej Kowal. Contractul cu Asseco, echipă de 7 ori campioană a Poloniei – ultima dată în 2015 – a fost semnat până la finalul sezonului.

Prezentarea noului antrenor a fost făcută marți după-amiază, într-o conferință de presă. ”Am vrut să dăm un nou impuls echipei, să schimbăm ceva, așa că am decis să-l angajam pe Gheorghe Crețu ca antrenor. Unul dintre principalele argumente pentru care am decis să-l contactăm a fost faptul că el știe perfect liga noastră, unde a avut rezultate foarte bune. La Cuprum Lubin, a lucrat cu Marcin Możdżonek (n.r fost campion mondial cu Polonia în 2014), care a vorbit la superlativ despre antrenor”, a declarat președintele clubului Asseco Resovia, Bartosz Gorki, citat de doarvolei.ro.

Gianni Crețu, la prezentarea ca antrenor la la Asseco Resovia Rzeszow: ”Este o nouă provocare”

La rândul său, Gianni Crețu, care din 2014 e selecționetul Estoniei, iar anul trecut a fost desemnat antrenorul anului în întreg sportul din Estonia, a declarat: ”Este o mare onoare pentru mine să lucrez la o echipă ca Asseco Resovia. Cred că oricine ar fi foarte mulțumit de oportunitatea de a lucra într-un astfel de club. Pentru mine este o nouă provocare. Știu situația clubului, am urmărit toate rezultatele. În opinia mea, echipa are totul pentru a obține rezultate mult mai bune. Trebuie să ne găsim identitatea ca echipă, pentru că avem jucători foarte valoroși pe plan individual”, a declarat, la conferința de presă, antrenorul Gheorghe Crețu (50 de ani).

Loading...