Un român de doar 4 ani face senzaţie la snowboard - VIDEO

Ultima actualizare:

AICI ÎL PUTEŢI VEDEA ÎN ACŢIUNE PE WESLEY

Pentru Wesley Mureşan, zăpada pare că nu mai are niciun secret. A făcut cunoştinţă cu ea la sfârşitul anului trecut, când părinţii l-au dus pentru prima dată pe pârtia aflată în imediata apropiere a casei. Înarmat cu un snowboard nou, echipat cu toate protecţiile necesare, Wesley a luat primele lecţii de la un instructor specializat. „La început, credeam că vom sta tot anul pe pista de începători. Dar nu a fost deloc aşa.

Wesley s-a îndrăgostit de tot ce înseamnă snowboarding", ne-a spus tatăl micuţului. Copilul a progresat într-o iarnă cât alţii în zece. A început să sară de pe mini-trambuline, face sărituri la half pipe, practic încearcă să imite tot ceea ce vede la televizor că fac profesioniştii. Şi, de multe ori, lucrurile îi reuşesc perfect, ceea ce a atras şi atenţia federaţiei de specialitate din SUA, care a şi postat pe pagina de Internet un material extrem de elogios despre „viitoarea stea a snowboardului".

De altfel, Wesley - care are doar cetăţenie americană - a şi concurat într-o competiţie neoficială, rezervată copiilor de 8 şi 9 ani, şi a reuşit să ocupe locul secund!

„Este înnebunit după snowboard. Ar sta pe pârtie şi 12 ore dacă ar fi lăsat, pare că nu oboseşte niciodată. Ceea ce ne surprinde la el nu este numai talentul ci şi voinţa pe care o are. Dacă merge pe trambulină şi nu sare suficient, atunci plânge şi este suparat. Dacă pică, nu plânge pentru ca s-a lovit ci pentru că nu i-a ieşit trucul care a vrut să-l facă. Se ridică şi încearcă din nou şi din nou până reuşeşte.

Wesley iubeşte acest sport atât de mult că în orice moment vede numai zăpadă, half-pipe, rails. Odată, când mâncam, el se uita la piureul de cartofi din farfurie şi, când l-am întrebat: «Ce faci Wes?», el mi-a răspuns: «piureul arată ca un half-pipe şi-mi imaginez cum ar fi să fiu acolo»", ne-a mai povestit Alin Mureşan. Acesta spune că nu exclude ca în viitor Wesley să reprezinte România în întrecerile internaţionale.

image

În medie, copilul s-a antrenat de-a lungul iernii cam 3-4 ore pe zi. Un videoclip cu el în acţiune după doar câteva săptămâni de pregătire, postat pe Youtube, a devenit, atunci, unul dintre cele mai vizionate la categoria sporturi de iarnă. Următoarele filmuleţe, în care se vedea cât de mult poate progresa un copil care avea pe atunci doar trei ani - a împlinit 4 ani pe 16 aprilie - au suscitat interesul televiziunilor americane.

Mai întâi, postul local KWWL Chanel 9, afiliat la NBC, a făcut un reportaj cu copilul, material preluat apoi de multe alte televiziuni din SUA. Apoi, Wesley a acordat un interviu pentru „Today Show", la celebrul NBC, iar de atunci întreaga Americă este îndrăgostită de el.

Copiii au fost de trei ori la Cluj

Originar din Cluj, tatăl lui Wesley, Alin, a ajuns în SUA în urmă cu aproximativ nouă ani. Şi-a cunoscut soţia, pe Danelle, în timpul unui meci de fotbal jucat în regiunea Dubuque Iowa, acolo unde şi locuia. „Fiind singura femeie din campionat, mi-a atras atenţia din primul minut", şi-a reamintit el.

În prezent, Alin ocupă funcţia de proiect-manager la o companie specializată în construcţia de clădiri tensiostatice acoperite cu membrană din PVC. Ei au doi copii, Devon (8 ani) şi Wesley (4 ani), care în timpul verii joacă fotbal, fac skateboard sau merg cu bicicleta. Danelle este arbitru de fotbal şi se ocupă şi de educaţia celor mici, în sistemul „homeschooling". În ultimii patru ani, copiii - care vorbesc româneşte bine - au fost de trei ori în România, la Cluj.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net