Un jucător a murit! Sportul de miliarde de dolari, în pericol!

Ultima actualizare:

    Fotbalul american, un sport dur
Fotbalul american, un sport dur

Un jucător de fotbal american a decedat, medicii descoperind pe creierul său o afecțiune gravă produsă de comoții cerebrale.

Doctorii au găsit o encefalopatie cronică traumatică (CTE) la testele făcute pe creierul lui Tyler Sash, jucătorul de fotbal american ce a murit la doar 27 de ani. Afecțiunea a fost cauzată de repetatele comoții cerebrale suferite pe teren de "safety"-ul de la New York Giants și reprezintă una dintre marile probleme pentru fotbalul american, o industrie care generează aproximativ șapte miliarde de dolari doar din drepturile media, informează Mediafax.

Tyler Sash a încetat din viață în septembrie 2015 din cauza unei supradoze de medicamente. Fusese dat afară de Giants în 2013, după ce a fost suspendat patru meciuri pentru consum de Adderall, o substanță aflată pe lista neagră în National Football League (NFL). Washington Post scrie că, după retragere, Sash acuza dureri de umeri produse de fotbal, însă rudele sale susțin că jucătorul avea probleme cu memoria.

Familia sa a decis să-i doneze creierul pentru teste, efectuate de o organizație afiliată Universității din Boston. Encefalopatia cronică traumatică descoperită este o afecțiune depistată și la Junior Seau, un fotbalist care s-a sinucis în 2012.

"Fiul meu știa că ceva nu este în regulă, dar nu putea să explice. Acum lucrurile sunt clare. Zona creierului care controlează impulsurile, luarea deciziilor și gândirea era afectată foarte serios", a declarat Barnetta Sash, mama jucătorului decedat, pentru Washington Post.

Fratele jucătorului, Josh Sash, a explicat că Tyler a suferit cel puțin cinci comoții cerebrale, începând din liceu.

În 2015, nu mai puțin de 11 jucători de fotbal american la nivel de licee au murit. Din 2010, patru jucători din NFL s-au sinucis.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net