Un fost pianist bate tot în Superkombat. Vezi cine e Dumitru Ţopai!

Ultima actualizare:

    Dumitru Ţopai a fost dintotdeauna atras de sporturile de contact, iar în adolescenţă a practicat rugby şi box. Foto Click!
Dumitru Ţopai a fost dintotdeauna atras de sporturile de contact, iar în adolescenţă a practicat rugby şi box. Foto Click!

Dumitru Ţopai a studiat pianul, la 30 de ani era bodyguard în Germania, iar acum nu l-a bătut nimeni în România!

În copilărie a studiat pianul şi visa să devină jucător de rugby. A făcut apoi un pic box, însă în lipsa unei motivaţii, a renunţat la sportul de performanţă şi a plecat în străinătate pentru un trai mai bun. Avea însă un vis. La 30 de ani a decis să o ia de la 0 şi să îşi urmeze calea, să devină luptător profesionist, iar din 2014 este neînvins în România şi a devenit unul dintre cei mai apreciaţi participanţi din circuitul condus de Eduard Irimia, Superkombat.

Ciprian Sora îşi aduce aminte atunci când Ţopai a călcat pentru prima oară pragul sălii sale. "Forţa loviturilor sale, dar şi mobilitatea sa, deşi avea aproape 100 de kilograme, m-au impresionat. L-am trecut imediat la zona de avansaţi, deşi el luase o pauză de aproape 10 ani de la sport", povesteşte fostul campion din Local Kombat. La final de antrenament, pentru a evita situaţia neplăcută ca Ţopai să îşi trateze cu superioritate colegii, Sora l-a trimis la munca de jos. Şi a făcut curat în sală. "În kickbox trebuie să fim o familie, aşa a înţeles că niciunul nu e mai presus de celălalt", adaugă actualul antrenor.

După trei luni, îşi făcea debutul şi îşi demola adversarul într-un interclub organizat la Sebeş, iar marea şansă a carierei sale a venit în primăvara lui 2015, atunci când a luptat la Târgovişte contra unui veteran al Local Kombat, Viorel Butnaru. Totul sub privirile promotorului Eduard Irimia. "Era ca un tanc. Nu făcea deloc pasul înapoi, nu îi lăsa niciun moment de respiro adversarului. Imediat după meci am urcat în ring şi am anunţat că e selectat pentru Superkombat. Acum, timpul va confirma pentru el fiindcă promoţia noastră este internaţională şi concurenţa este tot mai acerbă", îşi aminteşte Irimia, omul care se poate lăuda cu descoperirea unora dintre cei mai spectaculoşi luptători români din ultimul deceniu. Spre exemplu, cu 10 ani în urmă, Cătălin Moroşanu îşi demola adversarii într-un eveniment de selecţie la Constanţa şi era contractat de promotor, în ciuda neîncrederii arătate de mulţi oameni de sport.

A făcut pian şi rugby

Şi nu a greşit. Ţopai este neînvins pe plan intern din 2014 şi până în prezent, adunând nu mai puţin de 17 victorii la rând şi 3 titluri consecutive de campion naţional la amatori. Iar debutul său în Superkombat a fost fulminant. A reuşit să treacă de Alexandru Negrea, cel care de curând a reuşit să îl învingă pe legendarul Melvin Manhoef. Până în prezent, are deja 4 meciuri în promoţia ale cărei evenimente sunt transmise pe Eurosport. La ultima sa participare, după ce a călătorit 9.000 de kilometri până în Puerto Rico, Ţopai l-a învins după numai 22 de secunde pe favoritul local Victor Rosado. Pe 7 mai, "Bomberman" va reveni în gala Superkombat de la Bucureşti, organizată la Romexpo, acolo unde printre invitaţi se va număra inclusiv Remy Bonjasky. Până să ajungă aici, Ţopai a avut un drum absolut fascinant, demn pentru un scenariu de film.

Originar din Mangalia, Dumitru Ţopai a fost dintotdeauna atras de sporturile de contact, iar în adolescenţă a practicat rugby şi box. "Tata se uita la toate galele de box din vremea aia, iar eu stăteam lipit de televizor. Însă puţină lume ştie că în timp ce făceam rugby, mergeam şi la cursuri de pian. Nu am avut doar un instrument. Am cântat inclusiv la orgă şi acordeon, mereu participam la serbările locale. A ţinut aşa vreo doi ani, dar am ales sportul şi am început boxul. Îmi doream să fac carieră, visam în fiecare seară să ajung în ring şi să fiu aplaudat de mulţimi. Din păcate, ştii cum e, când eşti copil, visul e cel care te ţine motivat. Când îi vedeam pe toţi ceilalţi, de la alte sporturi că primesc ceva, iar eu mă uitam lung, am decis să îmi fac un alt rost." În urmă cu 10 ani, Mateo, aşa cum îi spun prietenii a ales să plece în Germania, acolo unde a devenit bodyguard. Îl măcina însă un gând.

"Abia începuse nebunia cu Local Kombat. Îl vedeam pe Ciprian Sora mereu la televizor. În fiecare zi mă gândeam cum e să ajung şi eu pe urmele lui. În 2014, am zis stop. Gata cu străinătatea. M-am întors în România şi la scurt timp am ajuns chiar la sala idolului meu. Pare greu de crezut, însă întotdeauna am ştiut că ăsta îmi e destinul, însă important este să lupţi pentru el", spune, în exclusivitate pentru Click.ro, bodyguardul al cărui stil de luptă declarat este "all in". "După atâta amar de aşteptare, acum e totul sau nimic. Pariez totul pe cariea mea", precizează acesta în timp ce împinge în faţă stackul de jetoane de la Queen Poker Club, arătând că este hotărât să îşi facă un nume în lumea dură a sporturilor de contact.

Superkombat revine la Bucureşti

Cea mai importantă promoţie pe reguli K-1 din Europa, Superkombat, va organiza primul eveniment din acest an în România, pe 7 mai, la Romexpo, acolo unde vor lupta cei mai buni sportivi autohtoni din noua generaţie, dar şi luptători deja consacraţi la nivel mondial. Pe lângă Remy Bonjasky, olandezul urmând să selecteze şi câţiva sportivi pentru Academia Superkombat, Eduard Irimia a anunţat şi o surpriză de proporţii, un star de la Hollywood urmând să asiste live la evenimentul transmis în direct în peste 100 de ţări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net