Umilinţă istorică în baschetul românesc: Naţionala feminină învinsă la 103 puncte diferenţă

Ultima actualizare:

    Claudia Pop nu a putut face faţă jucătoarelor din Australia
Claudia Pop nu a putut face faţă jucătoarelor din Australia

Prima reprezentativă de baschet feminin a ţării noastre a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria acestui sport, la nivel de naţionale de seniori, pierzând, în Ungaria, scor 21-124, în faţa campioanei mondiale en titre Australia.

Tricolorele, din rândul cărora au lipsit jucătoare de bază precum Annemarie Parău, Ancuţa Stoenescu, Andra Mandache, Cristina Ciocan, Ildiko Vass, Gabriela Mărginean sau Flori Paşcalău, au cedat la scor în toate cele trei întâlniri pe care le-au susţinut în cadrul turneului internaţional de la Szombathely, informează Adevărul.

Vineri, în prima zi a competiţiei, România a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 40-108, sâmbătă fetele noastre au cedat, din nou, la scor, 52-100 cu Slovacia, pentru ca duminică, la prânz, jucătoarele antrenate George Mandache să fie depăşite la o diferenţă de 103 puncte de Australia, campioană mondială en titre şi vicecampioană olimpică.

După un început promiţător, în care tinerele baschetbaliste din ţara noastră au fost aproape de adversare, tabela indicând 14-9 în primele minute, Australia a defilat pe teren şi a marcat coş după coş, în faţa unei defensive fără vlagă a României. Cu un minut înaintea finalului, tabela a arătat scorul de 124-21, umilinţa fiind maximă pentru naţionala feminină, care a înscris doar două puncte în ultimele zece minute ale întâlnirii.

Turneul din Ungaria a fost unul test înaintea meciurilor oficiale din preliminariile Campionatului European din 2011 (Letonia), în care România va evolua în grupa B, cu Letonia, Israel şi Serbia, toate meciurile fiind programate în luna august, începând cu data de 14, când baschetbalistele române vor debuta pe teren propriu, cu Letonia.

Adevăratele titulare, Annemarie Parău, Ancuţa Stoenescu, Andra Mandache, Cristina Ciocan, Ildiko Vass, Gabriela Mărginean sau Flori Paşcalău, care ar fi trebuit să fie şi ele prezente la turneul internaţional din Ungaria, se vor prezenta la pregătire din 25 iulie.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net