Ultima servă a Valeriei Borza

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Familia, prietenii şi colegii din Franţa ori din România, angajaţii Primăriei dar şi simplii oameni au venit să o conducă pe marea jucătoare de tenis de masă Valeria Borza pe ultimul său drum.

O moarte subită, venită cu doar câteva zile înainte de Crăciun, în urma unei meningite bacteriene, şoca lumea sportivă. Aşa cum şi-a dorit, Valeria a ajuns acasă de sărbători, chiar a treia zi de Crăciun. Din păcate anul acesta nu a mai ajuns pe picioarele sale, ci în sicriu. „Nu pot să cred că nu mai este, trebuia să facem Revelionul la Cluj, apoi să ne antrenăm cu lotul la Bistriţa. I-am spus să meargă la doctor... n-a vrut. Tot zicea că doar o doare spatele", povesteşte, plângând, colega ei de la echipa de club, Bernadette Szocs.'

Colegele din Franţa au plâns la căpătâiul ei

simeon stalpnicul png

Timp de trei zile sicriul cu trupul Valeriei Borza a fost depus în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr 8 din Caransebeş, loc în care a ţinut pentru întâia oară paleta în mână. Cum a murit la numai 29 de ani şi n-a apucat să îmbrace rochia de mireasă, a îmbrăcat-o acum, pe ultimul său drum. „Aş vrea să o vedem pe Valeria aşa cum merită, să rămână pentru noi ceea ce a fost: o bună sportivă şi o mare luptătoare" spune Nicu Borza, fratele Valeriei.

Aproape 100 de coroane au venit să omagieze dispariţia marii campioane. Iubitul şi colegii din Franţa au fost lângă sicriu, alături de părinţii şi bunica Valeriei, alături de foştii săi antrenori şi de cei care au cunoscut-o. „M-a sunat chiar cu câteva zile înainte de a primi cumplita veste. Mi-a spus că vine în ţară şi că, din 4 ianuarie, vrea să se antreneze la Bistriţa, cu lotul" povesteşte Marian Filipaş, coordonatorul Centrului Olimpic pentru tenis de masă al României de la Bistriţa.

Înmormântarea a avut loc la cimitirul catolic din Caransebeş

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

După slujba de la Sala de Sport cortegiul funerar a plimbat-o pe Valeria, conform obiceiului din Banat, pe cele mai importante străzi din oraş. La ieşirea sicriului din Sala de Sport ropote de aplauze au răsunat pentru Valeria. Ultimele sale aplauze.

Juca de 10 ani în Franţa

Legitimată la echipa franceză Lys-lez-Lannoy, Valeria Borza (29 de ani), a murit, joi, 19 decembrie, din cauza unei meningite bacteriene. Ea urma să se întoarcă acasă pentru a petrece Sărbătorile alături de familie. Se îndrepta spre autocarul care urma să o ducă la Charleroi, de unde avea avion spre România, dar, din cauza durerilor puternice de cap, a fost internată în spitalul din Roubaix, unde a intrat în comă, încetând din viaţă la ora 18.15. Borza a fost campioană naţională la simplu junioare în 2000 şi 2001, iar în 2005 a fost campioană naţională la dublu mixt. Valeria Borza evolua de 10 ani la clubul Lyss-lez-Lannoys.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net