U BT Cluj-Napoca, noua campioană la baschet masculin

u_cluj_campioana_nationala.jpg

U BT Cluj-Napoca a cucerit pentru a treia oară în ultimii 10 ani titlul național la baschet
U BT Cluj-Napoca a cucerit pentru a treia oară în ultimii 10 ani titlul național la baschet
FOTO: Sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

U BT Cluj-Napoca a cucerit al treilea titlu național la baschet masculin din ultimii 10 ani.

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a câştigat duminică, pe teren propriu, titlul naţional, după ce a învins formaţia CSM Oradea, scor 86-67 (38-35), în al cincilea meci, decisiv, al finalei Ligii Naţionale. U BT Cluj este campioană pentru a treia oară în ultimii 10 ani.

Meciul de la BT Arena s-a jucat cu peste 6.000 de fani în tribune, între care s-au numărat şi circa 300 de suporteri ai oaspeţilor.

Anterior, pe teren propriu, U BT Cluj a câştigat cu 73-62 şi 103-80, apoi CSM Oradea s-a impus, acasă, cu 75-71 şi 64-60, astfel că scorul general este de 3-2, iar clujenii au obţinut medaliile de campioni.

Formaţia antrenată în prezent de Mihai Silvăşan şi Dusko Vujosevic, în calitate de coordonator, şi-a trecut primele două titluri în palmares în 2011, atunci când se numea U Mobitelco, şi în 2017. Clubul mai are în palmares patru trofeee Cupa României şi două Supercupe. Toate acestea se alătură celor trei titluri naţionale câştigate în 1992, 1993 şi 2006 de CS Universitatea Cluj, care nu mai are de ani buni resurse să alinieze o echipă în Liga Naţională.

U BT Cluj şi CSM Oradea s-au confruntat pentru prima dată în finala Ligii Naţionale.

Medalia de bronz a stagiunii a revenit echipei BCMU Piteşti, care a învins în două meciuri pe CSO Voluntari.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1