Triplu Campionat European de Snooker la Snagov

triplu-campionat-european-de-snooker-la-snagov-18-29-iunie-2018-770x551.jpg

Asociaţia Europeană de Biliard şi Snooker (EBSA) a fost înfiinţată în urmă cu peste 30 de ani, iar în prezent are 42 de ţări europene membre. În aceeaşi locaţie îşi va desfăşura de această dată Adunarea Generală
Foto: Click!

Federaţia Română de Snooker, Asociaţia Europeană de Biliard şi Snooker și Innovation Travel & Events vor organiza în perioada 18 - 29 iunie 2018, la Complexul Hotelier Mirage din Snagov, un triplu Campionat European de Snooker.

Cele trei Campionate vor fi: 6 Reds Snooker (18-22 iunie), respectiv Echipe (Ladies, Masters & Men) și Single Ladies & Masters (23-29 iunie). La eveniment vor participa peste 250 de arbitri, oficiali şi suporteri din 29 de țări europene: Austria, Belarus, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Islanda, Irlanda, Irlanda de Nord, Israel, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Rusia, Scoția, Serbia, Elveția, Slovacia, Suedia, Norvegia, Turcia, Ucraina, Țara Galilor și România. 

„Federația Română de Snooker a luat ființă în anul 2007. Este, în comparație cu federații similare, o federație tânără. Conducerea FRS și-a asumat în acești ani să organizeze trei Campionate Europene și un Campionat Mondial, având în vedere că țara organizatoare are dreptul de a înscrie mai mulți sportivi în competiție. După cum cunosc cei din sport, este foarte important ca sportivii să participe la cât mai multe competiții internaționale de nivel european sau mondial.

În pofida eforturilor organizatorice, FRS a decis să ofere sportivilor români șanse cât mai multe de a se confrunta cu jucători de mare performanță. Pe de altă parte, cei care au participat la edițiile precedente au avut numai cuvinte de apreciere față de șansa de a vizita Bucureștiul și de a se bucura de tradiționala ospitalitate autohtonă. Îi așteptăm cu drag pe toți sportivii și însoțitorii acestora precum și pe arbitrii care vor veghea la buna derulare a evenimentului”, a precizat Francisc Tobă, preşedintele Federaţiei Române de Snooker.

Snooker-ul este una dintre cele trei discipline (pool, carom si snooker) din familia biliardului şi aniversează în acest an 140 de ani de la apariţie. Îşi are originea în biliardul englezesc, apărut în urmă cu peste 300 de ani. Snooker este practic ”nepotul” biliardului englezesc, apărând în 1875 ca urmare a unei extensii a celor trei bile, albă, galbenă şi roşie, care făceau obiectul de activitate al biliardului englezesc. Astfel Sir Chamberlain a adăugat încă 14 bile roşii şi înc

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1