Tripletă de aur în echipa de rugby a Noii Zeelande

Ultima actualizare:

    Jordie, Scott și Beauden, la intonarea imnului Noii ZeelandeFoto: Guliver / GettyImages
Jordie, Scott și Beauden, la intonarea imnului Noii ZeelandeFoto: Guliver / GettyImages

Frații Beauden, Jordie și Scott Barrett joacă pentru Noua Zeelandă la Cupa Mondială de rugby din Japonia. Este pentru a treia oară în istoria competiției când, la aceeași ediție, într-o echipă evoluează câte trei frați.

Socotită principală favorită la câștigarea titlului mondial, echipa de rugby a Noii Zeelande și-a respectat statutul, impunându-se în fața Africii de Sud (23-13), Canadei (63-0) și Namibiei (71-9). În al doilea meci din grupă, All Blacks au înregistrat și o premieră, frații Barrett marcând câte un eseu fiecare. Seria a fost deschisă în minutul 9 de mezinul Jordie (22 de ani), care a marcat din poziția de aripă. L-a urmat Beauden (28 de ani), care a evoluat ca fundaș. Iar linia a doua Scott (25 de ani) a majorat diferența după pauză. Până la Rugby World Cup 2019, cei trei frați au mai evoluat împreună în alte șase meciuri.Născuți într-o familie cu opt copii, aceștia au moștenit pasiunea pentru sport de la părinții lor. Kevin Barrett a jucat, de asemenea, rugby, fiind flanker al selecționatei provinciale Hurricanes în anii 90, iar Robyn a fost jucătoare de netball și baschet. Se spune chiar că atunci când s-a lăsat de sport, Barrett senior ar fi spus: ”Și acum voi face câțiva All Blacks!”.   

Familia Vunipola a evoluat la RWC

Prezența fraților Barrett nu este, însă, o premieră absolută în istoria competiției. Primul caz s-a înregistrat la ediția din 1995, din Africa de Sud, când frații Elisi, Manu ;i Fe'ao Vunipola au apărat culorile echipei Tonga în meciul cu Scoția (5-41). Două decenii mai apoi, samoanii Tusi, Ken ;i George Pisi au bifat meciurile cu Africa de Sud (6-46) și cu Scoția (33-36). Interesant este că doi fii ai tonganului Fe'ao Vunipola, Mako și Billy participă la ediția din acest an a Rugby World Cup, evoluând pentru… Anglia.   

Frații Andrei și Valentin Ursache au bifat ediția 2015

Și în rugby-ul românesc au existat, în timp, numeroase rânduri de frați. Dintre aceștia doi au evoluat împreună la aceeași ediție a Cupei Mondiale. S-a întâmplat în 2015, când pilierul Andrei Ursache și linia a doua Valentin Ursache au contribuit la clasarea României pe locul 4 în Grupa D. Cum ei au în jur de 30 de ani, cei doi frați ar fi putut fi prezenți și la ediția din acest an. Ceea ce nu s-a întâmplat din cauza excluderii naționalei noastre după folosirea lui Sione Fakaosilea, care nu era eligibil.  

Meciul Japonia – Scoția decide ultima calificată

Bulversată de taifunul Hagibis, care a condus la anularea meciurilor Noua Zeelandă – Italia (Grupa B) și Anglia – Franța (Grupa C), Cupa Mondială de rugby din Japonia programează mâine dimineață (duminică, 13 octombrie) ultimele dispute din faza grupelor: Namibia – Canada (Grupa B, ora 6.15), SUA – Tonga (Grupa C, ora 8.45), Țara Galilor – Uruguay (Grupa D, ora 11.15) și Japonia – Scoția (Grupa A, ora 13.45). Cum astăzi taifunul a ”măturat” arhipelagul nipon organizatorii vor decide la noapte dacă aceste meciuri se vor disputa. În acest moment, următoarele echipe s-au calificat în sferturile de finală: Irlanda (A), Noua Zeelandă, Africa de Sud (B), Anglia, Franța (C), Țara Galilor și Australia (D). 

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net