Tricolorii, la o victorie de fericire

Ultima actualizare:

    În meciul de joi,  “tricolorii“ au pierdut  în ultima secundă
În meciul de joi, “tricolorii“ au pierdut în ultima secundă

Chiar dacă nu va reuşi să ocupe unul din primele două locuri în grupa preliminară, România are şanse uriaşe să meargă la turneul final din 2018 de pe locul al treilea.

Eşecul dureros cu sârbii (22-23, în ultima secundă) de la Baia Mare a rămas în spate, iar echipa antrenată de spaniolul Xavier Pascual trebuie să strângă rândurile pentru a doua jumătate a preliminariilor Campionatului European de anul viitor. Deocamdată suntem în grafic, dar lucrurile se pot complica dacă pierdem şi returul cu Serbia, programat în această seară la Kragujevac. Ar fi o înfrângere care ne-ar obliga să câştigăm măcar unul dintre cele două meciuri din luna iunie (acasă cu Belarus şi în deplasare cu Polonia). Bineînţeles, cea mai accesibilă victorie ar fi contra ex-sovieticilor, pe teren propriu, la 15 iunie. Cu şase puncte strânse la finalul meciurilor din grupă, România nu va avea siguranţa unei clasări pe primele două poziţii (inclusiv codaşa Polonie ne-ar putea depăşi), însă vom fi cu certitudine cel puţin pe locul al treilea. Cum sistemul de calificare trimite la Euro 2018 una dintre cele şapte echipe de pe locurile trei, tricolorii sunt favoriţi să prindă acest „colac de salvare”. La cum arată clasamentele din celelalte şase grupe, doar lituanienii ar putea ajunge într-o postură similară cu a noastră (locul trei, cu şase puncte), dar balticii au un golaveraj mai slab. Totuşi, pentru a nu depinde de alţii, avem nevoie de cel puţin trei puncte (un egal şi o victorie) din şase posibile.

Martin, cel mai bun antrenor

simeon stalpnicul png

Handbalista din România Cristina Neagu, în prezent la Buducnost, a fost aleasă cel mai bun inter stânga din Liga Campionilor. Viitoarea colegă a Cristinei, Carmen Martin, de la CSM Bucureşti,a  fost votată cea mai bună extremă dreapta, iar Ambros Martin, natrenorul echipei maghiare Gyor şi a naţionalei României, cel mai bun antrenor, în All Star Team a competiţiei. Peste 25.000 de fani, sute de jurnalişti, dar şi antrenori de top au votat pentru alegerea All Star Team a Ligii Campionilor, sezonul 2016-2017.

Cristina Neagu a ratat finala

simeon stalpnicul png

Ne doream un duel CSM-Buducnost în finala Ligii Campionilor, însă muntenegrencele ne-au dat planurile peste cap chiar înainte de meciul CSM-ului, terminat după închiderea ediției. Cristina Neagu, 7 goluri, a tras echipa din Podgorica după ea, însă n-a fost suficient. Ea și Bulatovici, 6 goluri , au marcat peste jumătate dintre golurile celor de la Buducnost, care s-au recunoscut învinse 26-20, de maghiarele de la Gyor, susținute frenetic de publicul din Budapesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net