Trei piloți pot termina la egalitate de puncte după cursa de mâine!

Ultima actualizare:

    Vettel, Alonso, Hamilton și Webber se luptă pentru titlul mondial la Abu Dhabi
Vettel, Alonso, Hamilton și Webber se luptă pentru titlul mondial la Abu Dhabi

Există posibilitatea ca Alonso, Webber și Vettel să ocupe primul loc la ”general” după cursa de astăzi, iar atunci titlul i-ar reveni germanului. Nu după numărul de victorii, ci fiindcă are mai multe clasări pe locul 4

Niciodată în cele șase decenii de existență a Formulei 1 lupta pentru supremație nu a fost mai aprigă. Și, o premieră, dintre cei 24 de piloți care se vor alinia astăzi, la ora 15.00 (în direct la TVR1), la ultima cursă a sezonului, patru au șanse să câștige titlul mondial.

Bernie Ecclestone, patronul ”Marelui Circ”, și organizatorii Marelui Premiu de la Abu Dhabi au toate motivele să fie mulțumiți, disputa anunțându-se palpitantă. Fernando Alonso (Ferrari / locul 1 / 246 puncte), Mark Webber (Red Bull / 2 / 238p), Sebastian Vettel (Red Bull / 3 / 231p) și Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes / 4 / 222p) pot obține cununa cu lauri. Iată care sunt posibilitățile lor:

Alonso. Dublu campion mondial (2005 și 2006), spaniolul are nevoie de o clasare pe locul 1 sau 2. În acest caz, el termină primul la ”general” indiferent de poziționarea rivalilor săi. De asemenea, omul lui Ferrari are câștig de cauză dacă se situează în cursa de astăzi înaintea oponenților săi.

Webber. Australianul devine campion dacă se impune la Abu Dhabi, iar Alonso termină de la locul 3 în jos. Aceasta pare cea mai sigură variantă a sa, una posibilă în contextul în care mașinile Red Bull s-au dovedit a fi cele mai rapide anul acesta. Webber poate triumfa dacă obține cu nouă puncte mai mult decât ibericul, iar Vettel nu recuperează decât (cel mult) șase din cele șapte puncte care îl separă acum de el.

Vettel. Să ajungă cel dintâi la linia de sosire, iar Alonso să se claseze de la locul 5 în jos. Există o variantă și mai ciudată, și anume ca trei piloți să fie la egalitate de puncte, 256. Această situație ar apărea în cazul în care Vettel câștigă, urmat de Webber, iar Alonso termină pe 5. În acest caz, germanul ar obține titlul în fața spaniolului. Cei doi ar fi egali la primele trei criterii de departajare - victorii de cursă, locuri 2 și 3 obținute în 2010 -, depășindu-l la clasările pe poziția a 4-a din acest an: are trei, cu una mai mult!

Hamilton. Are șanse doar pe hârtie. Pentru ca britanicul să devină campion pentru a doua oară trebuie să se îndeplinească patru condiții: el să câștige, Alonso să nu intre în puncte, Webber să nu fie între primii cinci, iar Vettel să nu ocupe una din primele două poziții... Ceea ce este greu de crezut că se va întâmpla.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net