Trei din cele patru semifinaliste atacă Mondialul cu "români"

Ultima actualizare:

    Kim Rasmussen, selecţionerul danez al Poloniei, una dintre cele patru semifinaliste, este în paralel şi antrenorul principal al campioanei României, CSM BucureştiFoto Click!
Kim Rasmussen, selecţionerul danez al Poloniei, una dintre cele patru semifinaliste, este în paralel şi antrenorul principal al campioanei României, CSM BucureştiFoto Click!

Campionatul Mondial de Handbal feminin găzduit în această perioadă de Danemarca a ajuns în faza semifinalelor. Din fericire, România este printre ele şi ca naţională, dar şi prin reprezentantele din campionatul intern care evoluează pentru celelalte trei calificate.

Exceptând Norvegia, cu care n-avem în acest moment nici o colaborare, nici la nivel de jucătoare, nici la nivel de bănci tehnice, toate celelalte trei semifinaliste au conexiuni româneşti. Logic, fetele lui Ryde sunt în prim plan, 13 din cele 16 jucătoare ale României deplasate la acest turneu final evoluând la echipe din campionatul intern. Cele mai multe, 10, vin de la HCM Baia Mare. Laura Chiper joacă pentru Corona Braşov, iar Oana Manea şi Aurelia Brădeanu la campioana CSM Bucureşti. Din străinătate ne vin doar trei jucătoare. Eliza Buceschi şi Crina Pintea îmbracă tricoul neamţoaicelor de la Thuringer, iar vedeta Cristina Neagu evoluează pentru muntenegrencele de la Buducnost.

Şi pe celălalt culoar al semifinalelor suntem însă bine reprezentaţi. Olandeza Lois Abbingh, în vârstă de  23 de ani, joacă de anul trecut pentru vicecampioana HCM Baia Mare. În schimb, cu poloneze în Liga I nu ne putem lăuda, dar selecţionerul lor de naţionalitate daneză, Kim Rasmussen, e în paralel şi antrenor al campioanei României, CSM Bucureşti.

Rămâne de văzut, dacă ne vom califica în finală, cu ce alt adversar şcolit în România ne vom mai întâlni. Asta după ce în optimi am trecut de o Brazilie cu trei jucătoare legitimate la CSM Bucureşti şi una la HCM Baia Mare.

Olanda - Polonia se va juca de la ora 19:00, iar România - Norvegia de la ora 21:45, ambele în sala Jyske Bank Boxen din Herning.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net