Tragedie la Vancouver. Un georgian și-a pierdut viaţa la antrenament!

Ultima actualizare:

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat decesul, iar președintele Jacques Rogge a declarat că această tragedie lasă o umbră asupra competiției...

În vârstă de 21 de ani, Nodar Kumaritașvili  se antrena la Centrul din Whistler. El a luat ultimul viraj la 270 de grade, cu o viteză care trece de 145 km/h. Georgianul a pierdut controlul saniei, a izbit zidul interior al pistei, după care a fost aruncat în exterior, zdrobindu-se de un perete de oțel neacoperit cu material de protecție.

Sosiți lângă Nodar Kumaritașvili , la câteva secunde după accident, medicii i-au făcut un masaj cardiac și respirație gură la gură. Georgianul a fost transportat cu elicopterul la spital, însă acolo s-a constatat decesul său. Nodar Kumaritașvili  a participat la cinci coborâri din cadrul Cupei Mondiale în acest sezon și ocupa locul 44 în clasamentul general.

Mai mulți campioni și-au exprimat recent îndoielile privind sistemul de securitate de pe pista de la Whistler, care este una dintre cele mai rapide din lume. Pista de sanie de la Whistler are 1.450 de metri și cuprinde 16 viraje. Ea are o înclinație de 152 de metri. Mai bine de zece săniori au suferit accidente în timpul antrenamentelor. Printre ei se află și românca Violeta Strămăturaru, dar din fericire accidentarea sa nu a fost prea gravă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net