Top 3 scandaluri în gimnastica românească

Ultima actualizare:

    Marian Dragulescu a iesit cu medaliile in stradaFOTO: Sever Gheorghe
Marian Dragulescu a iesit cu medaliile in stradaFOTO: Sever Gheorghe

Marian Drăgulescu a declanşat, după ce a aflat că nu poate face parte din delegaţia „tricoloră” la Europene, un nou scandal în gimnastică, un sport care pe cât de multe medalii a adus României, pe atât de mult a fost măcinat din interior de conflicte uriaşe. Click! vă prezintă trei scandaluri care au zdruncinat serios credibilitatea acestui sport de-a lungul timpului.

Procesul intentat de Oana Petrovschi în 2004. Gimnasta Oana Petrovschi, atunci în vârstă de 18 ani, a deschis cutia Pandorei şi i-a dat în judecată pe Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Tânăra sportivă a acuzat tratamentele inumane la care a fost supusă în cantonamente, care au forţat-o să-şi încheie prematur cariera. În procesul intentat, gimnasta a solicitat daune de 1,5 miliarde de lei, dar a renunţat la acţiunea judecătorească după ce unul dintre sponsorii federaţiei a despăgubit-o cu 100.000 de euro.

Excluderea lui Drăgulescu din echipă înaintea JO din 2012. Marian Drăgulescu a suferit o primă mare dezamăgire în ceea ce priveşte relaţia cu oficialii Federaţiei în 2012. Deşi fusese unul dintre cei care calificaseră echipa masculină la Jocurile Olimpice, a fost anunţat că nu face parte din delegaţia care va concura la JO din 2012, de la Londra. Cel care a luat decizia a fost antrenorul Ioan Suciu, coleg de generaţie cu „Marocanul”, care a invocat că gimnastul nu e suficient pregătit. Şi atunci a fost un mare scandal, dar Marian tot la televizor a privit competiţia.

Dezvăluirile Mariei Olaru. Maria Olaru şi-a publicat în 2016 autobiografia, în care a povestit cu lux de amănunte bătăile şi teroarea psihică la care a fost supusă de antrenorii lotului olimpic de la acea vreme, Octavian Bellu şi mriana Bitang. Dezvăluirile din cartea „Preţul aurului. Sinceritate incomodă” au avut un mare ecou, mai ales că era vorba de una dintre cele două gimnaste din România care au cucerit titlul mondial la individual compus, dar şi una dintre sportivele considerate cele mai serioase şi ascultătoare din lotul României.

«Marocanul» va fi Sancho Panza la Next Star

În plin scandal cu Federaţia, Marian Drăgulescu va putea fi văzut pe micile ecrane sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1. El va urca pe scena „Next Star”, urmând să interpreteze rolul lui Sancho Panza. Drăgulescu va venui alături de David, un puşti de 12 ani, gimnast de performanţã, pentru un moment executat la calul cu mânere. „Don Quihote, aici de faţã, este maestrul meu, care o sã mã înveţe azi sã cãlãresc!”, le va mãrturisi „Marocanul” juraţilor, crescând aşteptãrile acestora.


    Marian Dragulescu va fi Sancho Panza la Next StarFOTO: Antena 1
Marian Dragulescu va fi Sancho Panza la Next StarFOTO: Antena 1

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net