Tomas Ryde riscă să nu mai fie antrenorul echipei feminine de handbal a României

ryde-tomas-1c3a0838-marian-burlacu.jpg

Tomas Ryde ar putea să fie schimbat
Tomas Ryde ar putea să fie schimbat
Foto: Marian Burlacu

Criticat vehement de oameni de handbal în timpul Campionatului Mondial din Japonia, suedezul Tomas Ryde a rămas fără susținere din partea Comisiei Tehnico-Metodice a FRH. Cum majoritatea au votat împotriva sa, scandinavul riscă să fie schimbat din funcția de antrenor al echipei feminine de handbal a României.

La şedinţa Comisiei Tehnico-Metodice, Subcomisia senioare, au participat antrenori ai echipelor din Liga Naţională, dar şi conducerea FRH, inclusiv preşedintele Alexandru Dedu. Tomas Ryde şi-a prezentat raportul după participarea la CM 2019, la care România a ocupat locul 12, iar apoi mai mulţi antrenori din Liga Naţională au avut comentarii privind plecarea sa de la lot. Suedezul a spus că ”dacă aşa se consideră că e bine pentru handbalul românesc”, va pleca, în condiţiile în care el a venit ”să ajute”. Antrenorii din Liga Naţională i-au dat vot negativ scandinavului, iar Consiliul de Administraţie al FRH ar urma să ia decizia finală, votul comisiei fiind consultativ. În locul suedezului au fost propuși Bogdan Burcea, Florentin Pera, Adi Vasile și Aurelian Roșca.
Echipa feminină de handbal a României a ocupat locul 12 la CM din 2019, la Kumamoto, urmând a participa la turneul de calificare la JO Tokyo 2020 datorită locului 4 ocupat la CE din 2018. Naționala noastră va evolua într-o grupă cu Muntenegru, Norvegia și RPD Coreeană, între 20 și 22 martie, la Podgorița. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1