”Tigroaicele” se întorc cu medalia de bronz

h_54330764joergensenmica.jpg

Line Anna Ryborg Joergensen (în bleu) a fost principala marcatoare a CSM-ului
Foto: EPA

CSM București a câștigat (31-30) cu Rostov Don și a terminat Liga Campionilor la handbal pe treapta a treia a podiumului pentru al doilea an la rând

O cu totul altă față a arătat campioana României în meciul cu Rostov Don. Cu o apărare mult mai decisă și acționând cu dezinvoltură în atac, CSM-ul s-a desprins rapid (5-1, 8-4). E adevărat, începând partida și într-o formulă ușor diferită față de aceea din semifinala cu Gyor, cu Aneta Udriștoiu pe extrema dreaptă, de pildă, și fără Cristina Neagu, care a intrat abia în minutul 12. 
Încurajate de fani, ”Tigroaicele” și-au recâștigat rapid zâmbetul pierdut cu o zi înainte. Iar după fiecare reușită în atac, Oana Manea, Iulia Curea sau Bella Gulden și-au manifestat bucuria într-un mod copilăresc. Diferența s-a tot mărit pe tabela de scor, iar CSM București s-a preocupat mai mult să-și țină adversara la distanță. Au fost 5 goluri la pauză (19-15) deși Mayssa Pessoa, portarul lui Rostov, a contestat ultima reușită a fostei sale echipe pe motiv că mingea ar fi depășit linia după ce s-a auzit sirena finalului de repriză. 
Abia în minutul 47 Rostov a dat câteva semne de viață, egalând la 25, însă echilibrul s-a rupt din nou în favoarea noastră. La finalul acestui ”meci al răniților”,  formația noastră s-a impus cu 31-30 și a cucerit medalia de bronz, așa cum o făcuse și anul trecut. În timp ce pentru trofeu s-au luptat Gyor și Vardar. La fel ca în 2017. 

Cu 110 goluri marcate, Cristina Neagu a cucerit titlul de golgheter al acestei ediții a Ligii Campionilor. 

CSM Bucureşti a folosit următoarele jucătoare în meciul pentru locurile 3-4: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic - portari, Line Anna Ryborg Joergensen (7 goluri), Isabelle Gullden (6), Iulia Curea (5), Aneta Udriştioiu (3), Cristina Neagu (3), Gnonsiane Niombla (2), Sabina Rosengren Jacobsen (1), Marit Malm Frafjord (1), Oana Manea (1), Amanda Kurtovic (1), Majda Mehmedovic (1), Nathalie Hagman și Camille Ayglon Saurina. 
Antrenor: Per Andre Johansson.

Pentru Rostov Don cele mai multe goluri (5) le-au marcat Marina Sudakova și Viktoria Borşcenko. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1