Tiger Woods. De ce s-a răsturnat cu mașina, cum a supraviețuit și cum se simte. Declarațiile martorilor

tiger-woods.jpg

Tiger Woods, în timpul unui turneu de golf
Tiger Woods este cel mai mare jucător de golf din lume
Sursa foto: Getty Image
Citeste tot despre: 

Întregul mapamond și-a ținut răsuflarea în așteptarea știrilor despre starea de sănătate a lui Tiger Woods, după ce legenda golfului a suferit un teribil accident rutier în care era să-și piardă viața. De ce s-a răsturnat cu mașina? Ce anume a provocat cumplitul accident? Cum de a reușit să supraviețuiască impactului atât de puternic? Ce l-a salvat? Cum se simte? În aceste momente, nu se știu prea multe, însă cert este un singur lucru: cel mai cunoscut jucător de golf din istorie trăiește și se află în afara oricărui pericol.

Putem răsufla ușurați. Tiger Woods, celebrul jucător de golf american, a fentat moartea și este acum în afara oricărui pericol. Mulți poate nu știu, dar era cât pe-aci să mai pierdem o legendă a sportului. 

Iată ce informații se cunosc până acum despre accident, așa cum relatează jurnaliștii CNN care au vorbit cu martorii aflați la fața locului.

masina-accident-woods.jpg

Mașina lui Tiger Woods cu acre a făcut accident
Autoturismul i-a fost oferit de sponsorul unui turneu de golf
Sursa foto: Getty Image

De ce s-a răsturnat Tiger Woods cu mașina

Anchetatorii au declarat că ar putea dura de la câteva zile până la câteva săptămâni să afle cauzele care au dus la cumplitul accident. Vor fi investigate pe rând viteza cu care conducea sportivul, starea vremii, dar și starea acestuia de dinainte de accident: dacă era obosit, dacă nu cumva a lovit ceva pe drum, fapt ce l-ar fi putut determina să piardă controlul mașinii sau dacă nu cumva mașina s-a defectat. Anchetatorii iau în calcul și ipoteza în care Tiger Woods ar fi vorbit la telefon în timp ce conducea SUV-ul și acest lucru l-ar fi distras de la drum. 

Tiger Wood, care are 45 de ani, se afla la volanul mașinii sale - un SUV de lux -  în zona Rancho Palos Verdes, din California. Cobra o pantă. Drumul este unul sinuos, cu multe curbe, o zonă care pune de obicei probleme șoferilor și unde s-au petrecut multe accidente.

suv-accident-woods.jpg

SUV-ul condus de Tiger Woods a ieșit de pe carosabil și a lovit un copac
SUV-ul pe care l-a condus Tiger Woods a fost urcat pe platformă și dus la expertiză
Sursa foto: Getty Image

masina-avariata-tiger-woods.jpg

Mașină avariată în accidentul lui Tiger Woods
Nu se știe, deocamdată, care au fost cauzele care au dus la producerea cumplitului accident
Sursa foto: Getty Image

Era dimineață, puțin după ora 07.00. La un moment dat, mașina a părăsit sensul de mers, a traversat două benzi de drum, a lovit o bordură, a fost proiectată într-un copac, iar apoi aruncată dincolo de marginea șoselei. A aterizat într-un tufiș și a fost grav avariată. Un morman de fiare contorsionate.. Din fericire, în accident nu au fost implicate și alte autovehicule. Sportivul însă a suferit răni foarte grave, a rămas încarcerat în mașină și a fost extras de echipele de salvatori  după ce aceștia au folosit o bară și mai multe topoare. 

clinica.jpg

 Harbor-UCLA Medical Center
Tiger Woods a fost supus unei intervenții chirurgicale la clinica Harbor-UCLA Medical Center
Sursa foto: Getty Image

Detalii despre starea sa de sănătate 

Din fericire, Woods a fost transportat de urgență la spital, cu răni grave la picioare, dar care nu i-au pus viața în pericol. Ulterior, medicii au constatat că are fracturi deschise la ambele membre inferioare, dar și una dintre glezne ruptă. Informațiile sunt oficiale și au fost transmise într-o conferință de presă de departamentul de pompieri din Los Angeles. Sportivul a fost tot timpul conștient și a comunicat cu salvatorii săi. 

Tiger Woods a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale. El a suferit leziuni ortopedice semnificative care au presupus introducerea unei tije metalice în tibie și intriducerea mai multor tije și șuruburi în gleznă. 

masina-tiger-woods-platforma.jpg

Mașina lui Tiger Woods urcată pe platformă
Mașina condusă de Tiger Woods este un SUV de lux Genesis 2021
Sursa foto: Getty Image

Ce fel de mașină conducea Woods?

Wood conducea un SUV Genesis 2021. Zona din față al autoturismului a fost distrusă în totalitate, iar loviturile au fost amortizate de airbaguri. Se pare că centura de siguranță pe care o purta șoferul în momentul accidentului și existența airbag-urilor care și-au făcut perfect treava sunt motivele pentru care TIger Woods trăiește azi. Deși mașina este un ghem de fiare, habitaclul era aproape intact, au spus martorii. 

Mașina i-a fost oferită sportivului că către sponsorul unui turneu de golf pe care l-a găzduit în weekend. Woods nu a jucat din cauza unei intervenții chirurgicale suferite recent în zona colaonei vertebrale.

Mark Del Rosso, președinte și CEO al Genesis Motor North America a declarat că i-a stat inima când a auzit despre accidentul lui Woods. „Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu el și familia sa”, a mai declarat Rosso.

CITEȘTE ȘI: Tiger Woods, idolul bărbaţilor chinezi

 

Loading...