Thomas Lievremont a fost desemnat antrenor al echipei de rugby a României

thomas-lievremont-antrenor-romania-rugbymburlacu.jpg

Thomas Lievremont, alături de Alin Petrache
Alin Petrache l-a prezentat pe Thomas Lievremont ca nou antrenor al echipei de rugby a României
Foto: Marian Burlacu

Vicecampion mondial în 1999, fostul internaţional francez Thomas Lievremont este noul antrenor al naţionalei de rugby a României.

În vârstă de 44 de ani, Lievremont a mai antrenat echipa US Dax, între 2008 şi 2010, apoi a pregătit înaintarea la Aviron Bayonnais, în perioada 2010-2011. Între 2015 şi 2017, el a fost managerul echipei "under 20" a Franţei. Lievremont a semnat un contract valabil până după Cupa Mondială din 2023.

Preşedintele federaţiei, Alin Petrache a declarat: “Am avut un proces de selecţie pe o perioadă destul de lungă, cu aplicaţii de la foarte mulţi antrenori, chiar din partea câtorva antrenori români. În final am luat decizia că Thomas este cel mai în măsură să câştige această concurs pentru antrenor principal al României”. 

România a obţinut calificarea la Cupa Mondială din 2019, însă a fost exclusă pentru că a folosit un rugbyst fără drept de joc. 

Lievremont îl înlocuieşte la conducerea tehnică a primei reprezentative pe galezul Lynn Howells, care a demsionat la începutul lunii martie.

loading...
Loading...