Tenis: Djokovici va fi noul număr 1 mondial

Ultima actualizare:

Djokovici a avut nevoie ceva mai mult de trei ore pentru a impune în faţa francezului situat pe locul 19 ATP.

Dublul câştigător al turneului de la Australian Open este pentru prima dată în finală la Wimbledon. Djokovici a disputat până acum două finale de Grand Slam şi le-a câştigat pe amândouă.

Sârbul va trece în premieră pe primul loc al clasamentului ATP indiferent de rezultatul finalei pe care o va disputa, duminică, împotriva învingătorului dintre Rafael Nadal, actualul lider ATP, şi britanicul Andy Murray, locul 4 ATP şi al patrulea favorit.

Djokovici se află în acest moment la 65 de puncte de Nadal, care are de apărat cele 2.000 de puncte obţinute prin victoria repurtată la ediţia de anul trecut. Sârbul a ajuns în 2010 până în semifinale, astfel că prin calificarea în ultimul act în 2011 va primi 1200 de puncte, din care se vor scădea punctele aferente fazei atinse la ediţia precedentă a turneului, 720. Astfel, tenismanul sârb câştigă 480 de puncte numai prin calificarea în finală, în timp ce Nadal nu va primi niciun punct în plus chiar dacă va ridica trofeul duminică.

Sârbul este primul jucător care, după şapte ani, întrerupe dominaţia Roger Federer-Rafael Nadal la şefia clasamentului ATP.Ultimul lider mondial, altul decât Federer sau Nadal, a fost americanul Andy Roddick, care i-a cedat şefia jucătorului elveţian la 1 februarie 2004. Acesta s-a aflat pe primul loc un număr de 237 de săptămâni consecutive, record în istoria ATP, până la 17 august 2008, când lider a devenit Rafa Nadal. Cei doi au mai schimbat locurile în alte două rânduri, iar de luni, Djokovici va ocupa prima poziţie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net