Tenis în Cupa Davis / Rămânem în Grupa I

Ultima actualizare:

    Victor Crivoi a fost eroul românilor,  câştigând meciul decisiv
Victor Crivoi a fost eroul românilor, câştigând meciul decisiv

Echipa de Cupa Davis a României a jucat cu Finlanda cinci meciuri dramatice, în sala Horia Demian din Cluj Napoca, dar a câştigat până la urmă cu 3-2 şi a evitat un baraj ruşinos, cu Danemarca. Meciul decisiv a fost cel dintre Victor Crivoi şi Harri Heliovaara, câştigat de român în cinci seturi în care scorul a fost răsturnat de multe ori.

În primele două meciuri, disputate vineri, Victor Crivoi a pierdut, cu scorul de 5-7, 1-6, 2-6, în faţa lui Jarkko Nieminen, iar Marius Copil l-a învins, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, 6-4, pe Harri Heliovaara.

A fost 1-1 după prima zi şi şansele au rămas segale. Sâmbătă, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins, cu scorul de 6-4, 7-6 (7/4), 6-1, cuplul Jarkko Nieminen/Harri Heliovaara, iar România a devenit favorită la menţinerea în Grupa I euro-africană. Mai aveam nevoie de o singură victorie pentru a câştiga duelul, iar acesta trebuia obţinut ieri.

Marius Copil a fost învins însă, scor 6-3, 7-5, 1-6, 7-6, de Jarkko Nieminen, în primul meci al zilei, iar scorul general a devenit 2-2. În ultimul meci, cel decisiv, s-au întâlnit Victor Crivoi şi Harri Heliovaara. Românul a pierdut primul set, 4-6, l-a câştigat pe al doilea, 7-6, l-a pierdut apoi pe al treilea, tot la tye break, dar le-a câştigat pe al patrulea şi al cincilea, 6-3, 7-5 şi România supravieţuieşte în elita tenisului mondial. "Am picioarele pline de sânge, dar sunt foarte fericit", a afirmat eroul românilor, Victor Crivoi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net