Tecău l-a învins pe Mergea în finala românească a Turneului Campionilor

Ultima actualizare:
Florin a câştigat în 2015 primul său turneu Masters
Florin a câştigat în 2015 primul său turneu Masters

A fost zi mare pentru tenisul românesc. Finala de dublu a Turneului Campionilor i-a adus față în față pe Florin Mergea și Horia Tecău. Primul a făcut pereche cu indianul Rohan Bopanna, cel din urmă cu olandezul Jean Julien Rojer. Au câştigat noii lideri mondiali, într-o oră, scor 6-4, 6-3. Vezi cum s-a desfăşurat partida pe care v-am oferit-o în format live-text!

6-4, 6-3 pentru Tecău şi Rojer. Indianul mai face un game execrabil la serviciu şi pierde la 0, confirmând că e veriga mai slabă din perechea Mergea-Boppana. Tecău şi Rojer au câştigat Turneul Campionilor fără să piardă vreun set şi sunt numărul 1 mondial.

6-4, 5-3 pentru Tecău şi Rojer. Mergea şi Boppana au părut în stare să-şi recâştige break-ul, dar n-a fost să fie. Acum vor servi pentru a rămâne în meci.

6-4, 4-3 pentru Tecău şi Rojer. Mergea serveşte bine, câştigă game-ul şi mai reduce din diferenţă. Pare însă doar o mică prelungire a agoniei. Tecău şi Rojer mai au nevoi doar de două game-uri pentru a fi deveni "ampionii" campionilor.

6-4, 4-2 pentru Tecău şi Rojer. Olandezul nu complică lucrurile la serviciu şi totul se duce spre o victorie a lui Tecău şi Rojer.

6-4, 3-2 pentru Tecău şi Rojer. Indianul Boppana a slăbit ritmul la serviciu, iar Tecău şi Rojer nu-l iartă şi îi iau al doilea break în meci pe serviciul lui. Horia şi Rohan trebuie acum doar să-şi câştige serviciile pentru a câştiga meciul şi turneul.

6-4, 2-2 pentru Tecău şi Rojer. Tecău îşi conservă cu autoritate serviciul şi nu se fac paşi greşiţi în acest set.

6-4, 1-2 pentru Tecău şi Rojer. Mergea a servit ezitant, dar a câştigat la mustaţă două mingi grele şi se continuă fără break.

6-4, 1-1 pentru Tecău şi Rojer. Rojer nu iartă cu serviciul şi se merge cap la cap în setul doi.

6-4, 0-1 pentru Tecău şi Rojer. Boppana îşi câştigă de această dată serviciul în debutul setului.

6-4 şi set pentru Tecău şi Rojer. Horia s-a concentrat la serviciu şi cei doi şi-au adjudecat un prim set condus de la un capăt la celălalt.

5-4 pentru Tecău şi Rojer. Boppana îşi ţine serviciul, dar Tecău urmează să servească pentru câştigarea primului set.

5-3 pentru Tecău şi Rojer. Jean Julien Rojer îşi câştigă lejer game-ul pe serviciu.

4-3 pentru Tecău şi Rojer. Mergea a servit impecabil şi a câştigat la 0.

4-2 pentru Tecău şi Rojer. Mergea şi Boppana au avut două mingi de re-break la rând pen serviciul lui Tecău, dar românul s-a concentrat şi a câştigat ambele puncte. Le-a trecut glonţul pe la ureche. Mrgea şi Boppana rămân în spate.

3-2 pentru Tecău şi Rojer. Boppana a servit mult mai bine acum şi şi-a câştigat serviciul.

3-1 pentru Tecău şi Rojer. Olandezul serveşte şi el bine şi rămân în faţă la două game-uri.

2-1 pentru Tecău şi Rojer. Mergea serveşte mai bine şi alături de Boppana pune primul punct pe tabelă în dreptul lor. Tecău şi Mergea sunt însă cu un break în faţă.

2-0 pentru Tecău şi Rojer. Tecău face un game pe serviciu impecabil şi îşi consolidează break-ul. Deocamdată, Mergea şi Boppana nu se regăsesc.

1-0 pentru Tecău şi Rojer. Boppana a servit slab şi se începe cu break.

UPDATE Cele două echipe au intrat pe teren. O2 Arena este aproape plină. Urmează o scurtă încălzire. Imediat începe meciul. Rohan Boppana serveşte primul. Rojer e la primire.

După-amiază, de la ora 17.30, O2 Arena găzduiește finala probei de dublu a Turneului Campionilor. Urmărim meciul cu sufletul la gură pentru că, pentru prima dată în istorie, doi români sunt protagoniști.

Nu fac pereche, sunt adversari, dar măcar sunt siguri că unul dintre conaționali va ridica trofeul deasupra capului. Potrivit calculelor, favoriți sunt Horia Tecău și partenerul său, olandezul Jean Julian Rojer, care după victroia din semifinale împotriva fraților Bryan, au devenit perechea numărul unu a anului 2015.

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat pe ultima sută de metri la turneul londonez, dar au ieșit din grupă făăr probleme, după ce au câștigat primele două meciuri jucate.

"Suntem foarte fericiţi că încheiem anul pe primul loc. Dar trebuie să ne gândim că ne aşteaptă un meci greu în finală. Joc împotriva compatriotului meu Florin. Ne cunoaştem foarte bine. Sunt foarte bucuros că joc finala împotriva lui. Este o mare realizare pentru ţara noastră", a declarat Tecău.

Jean-Julien Rojer a apreciat că prezenţa în finala de la Londra şi locul 1 mondial reprezintă "un scenariu de vis". "Este minunat. A fost un meci foarte greu cu fraţii Bryan. Am muncit mult, la fel ca şi celelalte echipe. Să fim numărul 1 mondial este un vis", a afirmat Rojer.

Horia Tecau si Jean Julien Rojer cu trofeul cuvenit liderilor mondiali
Horia Tecau si Jean Julien Rojer cu trofeul cuvenit liderilor mondiali

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) va încheia anul 2015 pe primul loc în clasamentul echipelor de dublu, ca urmare a eliminării americanilor Bob şi Mike Bryan în semifinalele Turneului Campionilor.

Tenismanul Florin Mergea a declarat după ce s-a calificat împreună cu indianul Rohan Bopanna în finala de dublu la Turneul Campionilor, că s-a bucurat de fiecare moment la competiţia de la Londra şi abia aşteaptă meciul de duminică.

"Am avut un nivel foarte bun toată săptămâna. Am început încrezători, de la primul punct am ţintit victoria şi cred că acest lucru este foarte important şi pentru mâine. Săptămâna a fost incredibilă. Acesta este turneul la care vor toţi să joace şi la care vor toţi să ajungă. M-am bucurat de fiecare zi, de fiecare moment. Şi abia aştept finala, o să fie o luptă epică", a spus Mergea, conform atpworldtour.com.


    Florin a câştigat în 2015 primul său turneu Masters
Florin a câştigat în 2015 primul său turneu Masters

Rohan Bopanna s-a declarat încântat de accederea în finală: "Suntem foarte bucuroşi că ne-am calificat în finală şi abia aşteptăm acea partidă. Cred că am jucat cel mai bun tenis săptămâna aceasta".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net