Tatăl şi fiul, rivali în marea finală de arte marțiale

Ultima actualizare:

    Toată familia a obţinut un număr impresionant de medalii de-a lungul anilor
Toată familia a obţinut un număr impresionant de medalii de-a lungul anilor

Povestea familiei Marin este demnă de un film şi un veritabil exemplu pentru toţi iubitorii sportului. Părintele, sportiv de performanţă şi antrenor, şi-a crescut încă de mici cei trei fii în spiritul artelor marţiale. Cu toţii muncesc din greu la sală şi au reuşit să ajungă pe cele mai înalte culmi, fiind campioni mondiali.

Ultima ”ispravă” a familiei de campioni a fost recent, la cel mai tare concurs de arte marţiale din România. La competiţia World Cup Judgement Day Nunchaku Fight 95 kg seniori, tatăl, Marius, s-a duelat cu fiul cel mare, Mihai George în finală. Băiatul a fost cel care a câştigat „bătălia generaţiilor”, iar tatăl lui, deşi învins, a  fost extrem de mândru de campionul său. De altfel, familia Marin a obţinut la acea competiţie trei medalii de aur şi una de argint, scrie adevaraul.ro. 

„A fost cel mai mare eveniment de arte marţiale din acest an din ţara noastră. Vreau să îmi felicit sportivii şi în aceaşi timp toţi partenerii de antrenament. Orice practicant de arte marţiale care vrea să facă parte din clubul nostru are şansa să obţină şi performanţe deosebite cu o singură condiţie: să dea dovadă de ambiţie şi dedicare în ceea ce îşi propune. Am dovedit asta şi prin rezultate nenumărate şi cu alţi sportivi”, a spus Marius Marin, preşedintele asociaţiei din Târgovişte care îi poartă numele.

Tatăl antrenor, alături de doi dintre fiii campioni. Cu Mihai George (stânga) a luptat în finală
Tatăl antrenor, alături de doi dintre fiii campioni. Cu Mihai George (stânga) a luptat în finală

Ceilalţi doi băieţi ai săi au şi ei un palmares foarte bogat. David Marin este multiplu campion naţional Wushu Kung fu, dublu vicecampion european wushu kung fu Qinda, dublu vicecampion mondial MMA light şi MMA 2018 full, dublu medaliat cu aur la Cupa mondială Judgement Day şi bronz la Campionatul Mondial Unificat 2017. 

Gabriel Marin este şi el de patru ori medaliat cu aur la campionatul mondial unificat din italia MMA, K1 full şi k1 light, campion european Wushu kung fu 2018 şi vicecampion european 2017.Nu doar tatăl, dar şi mama, Sabina Marin, le-a susţinut întotdeauna băieţilor pasiunea pentru sport. Are rolul de asistent de manager, le stimulează încrederea în sine, face galerie atunci când este nevoie şi, de cele mai multe ori, face fotografii şi filmează competiţiile.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net