Suspendări cu zecile de săptămâni pentru rugbyştii spanioli care au fugărit arbitrul român

Ultima actualizare:

    Vlad Iordăchescu
Vlad Iordăchescu

Comisia Judiciară Independentă a Rugby Europe a decis, marţi, sancţionarea a cinci jucători din echipa Spaniei ca urmare a incidentelor de la meciul cu Belgia, din 18 martie, la finalul căruia arbitrul Vlad Iordăchescu a fost agresat.

Comisia a luat următoarele decizii, potrivit Federaţiei Române de Rugby, citată de news.ro:

Guillaume Rouet (nr. 9): agresiune fizică şi verbală a unui oficial de meci – 36 săptămâniSébastien Rouet (nr. 20): agresiune fizică şi verbală a unui oficial de meci – 43 săptămâniPierre Barthere (nr. 6): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâniLucas Guillaume (nr.7): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâniMathieu Belie (nr. 10): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni

Jucătorii au drept sa faca apel în termen de şapte zile de la comunicarea în scris a deciziei.

Plângerea de comportament neadecvat, depusă împotriva Federaţiei Spaniole de Rugby, va fi analizată la altă dată.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net