Surugiu și Boldor au făcut primii pași pe stadionul care îi poate duce la Cupa Mondială

Ultima actualizare:

    Tudor Boldor și Florin Surugiu au făcut primele scheme pe stadionul ”Arcul de Triumf”
Tudor Boldor și Florin Surugiu au făcut primele scheme pe stadionul ”Arcul de Triumf”

Veteranul naționalei de rugby, Florin Surugiu, unul dintre reprezentanții noului val, Tudor Boldor, și președintele Federației, Alin Petrache, au încercat gazonul de pe arena bijuterie inaugurată recent.

Rugbyul românesc are un stadion de cinci stele, gata să-i găzduiască pe ”stejari” la cele mai importante meciuri. Până la jocurile oficiale, doi dintre componenții naționalei, Surugiu și Boldor, au construit primele scheme pe noua arenă și au marcat, simbolic, primele puncte pentru România. ”Am fost emoționat și plăcut surprins de această arenă modernă. Stadionul Arcul de Triumf a fost, este și va rămâne casa rugbyului de la noi. Îmi doresc chiar la meciul cu Belgia, din februarie, să marchez primele puncte pentru națională”, a declarat Tudor Boldor pentru Sportsnet. ”Îmi doresc să jucăm cu Belgia aici, să se mai ridice din restricții și să fie stadionul plin. Aici este istoria rugbyului românesc”, spune și Florin Surugiu.

Fost căpitan al naționalei, șeful rugbyului de la noi nu a ezitat când cei doi ”stejari” l-au provocat la câteva pase. ”Sunt bătrân, dar știu traseele. Îmi face plăcere să fiu mereu lângă jucători, când ei joacă, eu mă simt ca și cum aș fi în teren, am același imbold ca și jucător, să intru pe teren, să fac un placaj... Nu privesc meciul relaxat, sunt foarte nervos, țip urlu, nimeni nu stă lângă mine sau aproape de mine, la 2-3 scaune distanță...”, recunoaște președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache. El a trecut cu brio ”testul”, după cum a dezvăluit ”examinatorul” Tudor Boldor: ”Încă mai poate, se mișcă bine, sigur, nu ca pe vremuri... Acum a venit rândul meu și al colegilor mai tineri să demonstrăm ce putem”, spune tânărul internațional român.

Placajul este cel mai spectaculos procedu tehnic din rugby
Placajul este cel mai spectaculos procedu tehnic din rugby

La început de februarie naționala de rugby va disputa meciul restanță cu Belgia, amânat deja de două ori anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus. Dincolo de acel meci, gândul tuturor zboară la Cupa Mondială din Franța, din 2023. ”Va fi un an dificil 2021, sperăm la o victorie categorică cu Belgia, apoi jucăm cinci meciuri de calificare, apoi în 2022 alte cinci partide și sperăm ca la final de 2022, să ne bucurăm de o calificare directă la Cupa Mondială din Franța din 2023”, a mai spus Petrache.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net