Super-Monica! Niculescu, în finala de vis de la Wimbledon!

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu e în finală la Wimbledon
Monica Niculescu e în finală la Wimbledon

Ce nu a reușit Simona Halep, a făcut Monica Niculescu. Românca s-a calificat, după un meci maraton în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Șelm din circuitul feminin. Niculescu și colega ei, asiatica Hao-Ching Chan, s-au impus în trei seturi și așteaptă mâine întâlnirea cu rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cap de serie numărul 2.

Aproape trei ore! Atât a durat semifinala jucată de românca Monica Niculescu și partenera ei Hao-Ching Chan, în fața perechii Makoto Ninomiya -Renata Voracova.

Favorite numărul nouă ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, Monica și Hao-Ching au lăsat impresia că au condus meciul în primul set, adjudecat, în final, la tie-break.

Actul secund a avut aproape același istoric, s-a mers cap la cap până când Ninomiya și Voracova au condus cu 5-4, moment în care a servit românca pentru a rămâne în set. Și-a pierdut serviciul pentru prima dată în meci, astfel că jocul s-a dus în decisiv.

Niculescu a tras-o după ea pe partenera ei asiatică, tenismena din Taipei având reale probleme medicale în setul trei, când a și chemat fizioterapeutul pentru a I se acorda îngrijiri medicale. A fost clipa de trezire a jucătoarei din Taipei, care, din acel moment, a greșit extrem de puțin. Monica și Hao-Ching au strâns din dinți și au reușit să se impună în setul 3, 9-7, calificându-se în finală.

Este cea mai bună performanță reușită de Niculescu în turneele de Mare Șlem.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net