Super-eroii din Riga au luat cecul cel mare la turneul de baschet 3x3 din Bucureşti

Ultima actualizare:

    Bucuria letonilor după fluierul de final
Bucuria letonilor după fluierul de final

Prima ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger din era olimpică a baschetului 3x3 și a șasea din istorie s-a încheiat duminică seară în Piața Universității cu victoria dramatică a letonilor de la Riga Ghetto Baschet. Aceștia i-au învins în finală pe sârbii de la Zemun, scor 13-12, au încasat cecul cel mare în valoare de 6.000 de dolari și s-au calificat, alături de adversarii din finală, la FIBA 3x3 World Tour Master Lausanne.

Desprinsă parcă din poveștile cu gladiatori, care luptă până la ultima picătură de energie și trec peste toate rănile căpătate în luptă, evoluția letonilor la București i-a făcut pe fanii români să îi susțină până la capăt deși ei opriseră din drum, în sferturile de finală, singura echipă românească prezentă pe tabloul eliminatoriu, Bucharest Legends.“Am câștigat Bucharest Challenger și ne-am calificat pentru Masters-ul de la Lausanne. Suntem toți răniți, storși, dar asta s-a întâmplat aici. Bucuria este imensă. Am avut și șansa de partea noastră, a fost fantastic”, a povestit Agnis Cavars, după câteva zeci de secunde în care, la Kilometrul Zero din București, patru letoni s-au descătușat. Au țipat din toți rărunchii, au sărit, iar mai apoi s-au prăbușit pe suprafața de joc, încercând să deseneze parcă niște aripi, așa cum mai fac doar copiii în zăpadă.

Riga Ghetto Basket a câștigat Challenger-ul de la București, jucând toate cele trei tururi eliminatorii în doar trei jucători, fără rezervă. Pentru ei, a fost 3x4. Nu au avut niciun moment de respiro. Ba mai mult au trecut printr-un thriller în semifinale, când au învins Ljubljana, campioana FIBA 3x3 World Tour 2016, după prelungiri, scor 19-18. Și pentru ca povestea să capete tendințe hollywodiene, Nauris Miezis, starul echipei, s-a accidentat la un deget în timpul finalei cu sârbii de la Zemun, având nevoie de îngrijiri medicale.Nimic nu i-a putu opri însă pe băieții din Riga, care au transformat ziua de duminică într-o poveste cu super-eroi și le-a deschis campionilor europeni drumul către FIBA 3x3 World Tour, o premieră pentru ei. Pe lângă cecul de 6000 de dolari, fiecare campion a primit și câte un smart watch Fitibit.


    Echipa din Letonia, campioană la Bucureşti
Echipa din Letonia, campioană la Bucureşti

Finalista Zemun s-a ales cu un cec în valoare de 4000 de dolari și s-a calificat de asemenea la Mastersul de la Lausanne. Sârbii și-au completat lista de premii de la București și cu victoria lui Lazar Rasic în concursul One Blade Shootout destinat aruncătorilor de elită din spatele semicercului, acest primind o mașină de tuns și stilizat barba oferită de One Blade.Premierea a fost efectuată de către Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Ștefan Săndulache, director excutiv al Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București și CRBL.

simeon stalpnicul png

În pauza dinaintea semifinalelor, CRBL a lansat un model limitat, dedicat baschetului 3x3, de King Dama, brandul lansat de el al jucăriei kendama, care a făcut valuri în această vară. Patru dintre cele doar zece bucăți ediție specială au fost păstrate pentru campionii de la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, restul urmând a fi oferite prin intermediul social media de către artist. CRBL nu s-a lăsat până nu a înscris un coș și a fost premiat cu o bicicletă Pegas.

În total, 16 echipe din 13 țări au luat parte la turneul de la București, fiind prezente trei dintre cele mai bune echipe ale lumii și toți cei zece jucători din Top 10 FIBA 3x3 World Rankings. Cele mai bune echipe din lume, Ljubljana și Novi Sad Al Wahda s-au întâlnit cu fanii sâmbătă și duminică la The Dunk Room, în magazinul Sport Loft din Băneasa Shopping City.Majoretele de la Dracula’s Girls au fost principalul punct de atracție al pauzelor din meciuri, iar spectatorii au fost implicați în numeroase concursuri cu premii oferite de către partenerii competiției, evenimentul fiind unul interactiv, în care și fanii au putut fi staruri pe terenul de baschet 3x3 amenajat în Piața Universității.Cei prezenți i-au încurajat și aplaudat pe membrii echipei de baschet în scaun rulant Motivation, care duminică au susținut un meci demonstrativ în cadrul evenimentului.


    CRBL este as in kendama
CRBL este as in kendama

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este un eveniment marca Sport Arena Streetball organizat cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București și al Primăriei Municipiului București și este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Philips One Blade, Gatorade, Ursus Cooler, Red Bull, Bicicletele Pegas, Ideal Board Games și Steaua CSM Eximbank. Powered by Kiss FM.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net