Super Bowl 2015: Prinţ şi cerşetor

20-sport-1-tom-brady.jpg

Tom Brady (37 de ani), New England Patriots, 25 milioane dolari pe an

În noaptea de duminică spre luni, la Glendale (Arizona), „şoimii de mare” din Seattle îşi apără titlul de campioană în NFL contra celor de la New England Patriots. Superbowl-ul 2015 va fi un spectacol pus în scenă de vedetele celor două echipe, fundaşii Tom Brady şi Russell Wilson.

Postul de „quarterback” este cel mai important în fotbalul american, astfel că nouă dintre cei mai bine plătiţi jucători din NFL evoluează pe această poziţie. În acest top al salariilor nu apar însă, din motive diferite, Tom Brady (New England Patriots) şi Russell Wilson (Seattle Seahawks), cei care diseară îşi dispută titlul de campioni în Super Bowl. Pe de-o parte, veteranul Tom Brady (37 de ani) a ajuns la un acord cu echipa la care joacă de 15 ani să câştige pe hârtie numai două milioane de dolari pe an, fapt care ajută clubul în ceea ce priveşte plafoanele salariale impuse în NFL.

În schimb, cu bonusuri şi sponsorizări, Brady ajunge fără mari probleme la venituri stagionale de aproximativ 25 de milioane $, Tom fiind astfel cel mai bine plătit sportiv din fotbalul cu mingea ovală. Adversarul direct al lui Tom Brady în finala din această noapte are o situaţie total diferită. Russell Wilson (26 de ani) a cochetat mai întâi cu baseball-ul, cariera sa în NFL începând abia în 2012. Din acest motiv, fundaşul echipei din Seattle a acceptat un salariu de 800.000 $ pe an cu tot cu bonusuri, el fiind singurul „quarterback” din NFL care încasează sub un milion de dolari.

 

Loading...

Citește și

  • Super Bowl

    Finala campionatului de fotbal american produce o audienţă uriaşă, iar organizatorii au ajuns să încaseze 4,5 milioane de dolari pentru un spot de 30 de secunde.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1